FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Konak Meydanı'nda toplanan İzmirliler darbe girişimini protesto etti

İZMİR (AA) - İzmirliler Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Darbe girişiminin ardından yine Konak Meydanı'nda toplanan İzmirli vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. Çeşitli marşlar söyleyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen sloganlar attılar.

Meydandaki saat kulesine tırmanan vatandaşların kuleden inmesi yönünde uyarılar yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım'ın Ankara'da yaptığı konuşma da alandaki ekranlardan vatandaşlara izletildi.

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, meydandakilere hitaben yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi ihanet şebekesinin inlerinin sonuna kadar girildiğini kaydetti.

Hainlerle mücadelenin Erdoğan'ın şahsi mücadelesi olmadığını kaydeden Dağ, "Hainler bu ülkenin vergileriyle, helal parayla alınan uçaklarla emniyet müdürlüğüne, TBMM'ye saldırdı. Böyle bir hainlik hiçbir yerde görülmedi. Haşhaşi sürüsünün bu yaptığı sadece Türkiye'de değil, dünyada bile yaşanmadı." dedi.

İzmir Milletvekili Atilla Kaya da meydandakilerin demokrasi ve milli irade bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında, cuma akşamından beri Konak Meydanı'nda olduklarını hatırlattı.

Darbe girişiminin Türk Milleti tarafından püskürtüldüğünü kaydeden Kaya, şöyle konuştu:

"Şimdi hesap vakti geldi. Yüzde 50 ile seçilmiş bu milletin Cumhurbaşkanını öldürmeye çalışıyorlar. Bu işleri yapanlar nereye sığındılar, sözde bunlar askerdi, gittiler Yunanistan'a sığındılar. Bu yaptıklarını burunlarından fitil fitil getireceğiz. Bunların hak ettikleri cezayı vereceğiz. İdamsa idam ne ceza gerekiyorsa onu vereceğiz."

Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise FETÖ'cülerin vatan hainliğinde bulunduğunu, Türk uçaklarıyla, silahlarıyla Türk Milleti'ne ateş ettiklerini ve bomba attıklarını söyledi.

Tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Sürekli, "Ama her karanlığını sonundan bir aydınlık var. Siz bu aydınlığı burada oluşturuyorsunuz. Türkiye'nin her yerinde sizin söylediğiniz gibi 'idam isteriz' diyorlar, millet ne derse o, Bu girişimde bulunanlar öncelikle hukuka hesap verecekler, zaten vermeye de başladılar." dedi.

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler