FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Cezayir Cumhurbaşkanı Buteflika:"Size desteğimi ve dayanışmamı yineliyorum. Demokrasi ve cumhuriyet kurumlarını savunmak için hayatını feda edenlere Allah'ın rahmet eylemesini temenni ediyor, yaralılara acil şifa diliyorum"- Hamas Siyasi Büro Başkan Yardı

CEZAYİR (AA) - Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye ve Yemen Islah Partisi'nden, Türkiye'deki başarısız darbe girişimine karşı kınama ve Türkiye'ye destek mesajları geldi.

Cezayir resmi haber ajansı APS'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği telgrafta "Elimizden Türkiye'deki anayasal düzeni ihlal eden darbe girişimini kınamaktan başka birşey gelmiyor." ifadelerini kullandı.

Bu kalkışmanın Türkiye, bölge ve dünyadaki barış ve istikrarı baltalamaya yönelik olduğunu kaydeden Buteflika, güvenlik krizinin aşılması haberinden çok memnun olduğuna ve bunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etrafında insanların kenetlenmesinden kaynaklandığına dikkati çekti.

Buteflika, "Size desteğimi ve dayanışmamı yineliyorum. Demokrasi ve cumhuriyet kurumlarını savunmak için hayatını feda edenlere Allah'ın rahmet eylemesini temenni ediyor, yaralılara acil şifa diliyorum." diye belirtti.

- "Filistin halkının tüm kesimleri Türkiye'nin yanında"

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Gazze Şeridi'nde yaptığı konuşmada, "Filistin halkının tüm kesimleri ve yöneticileri bugün Türkiye ve birliğinin yanında." dedi.

Gazze Şeridi'nin Türkiye'ye olan desteğinin, siyasi ve insani desteğine karşı vefa ve şükran duygusundan kaynaklandığını dile getiren Heniyye, Filistinli gruplar ve yöneticilerin Türkiye'nin ve kurumlarının birliğine yönelik desteklerini ifade ettiklerini kaydetti.

Heniyye, Gazze Şeridi'nde Türk bayraklarının taşındığını ve kutlama yürüyüşleri yapıldığını söyleyerek, "Türkiye Gazze ablukasının kaldırılması için şehitler verdi." diye konuştu.

- "En ağır ifadelerle kınıyoruz"

Yemen'deki en büyük siyasi partilerden Islah Partisi yayımladığı yazılı açıklamada, "Seçilmiş anayasal meşru yönetime yönelik askeri darbe girişimini en ağır ifadelerle kınıyoruz." denildi.

Islah Partisi'nin Türkiye yönetimi ve halkıyla, halkın iradesine el koymaya çalışan başarısız darbe girişimine karşı tam bir dayanışma içinde olduğu kaydedildi.

Darbenin başarısız olmasında en büyük rolün kendi tercihlerini korumak için ayaklanan Türk halkının olduğu ifade edilirken, Türkiye'deki siyasi partilerin anlaşmazlıkları bir kenera bırakarak darbe girişimine karşı tek bir saf olduğu belirtildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler