FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

ÖNDER:- "Kendi milletine mermi yağdıracak, millet meclisine bomba atacak kadar gözü dönmüş darbecilere karşı, bu vatanın öz evlatları olarak zulmün karşısında iman dolu göğsümüzü siper ederek dimdik ve kararlı bir şekilde durmaya devam edeceğiz"- "Hain ve

İSTANBUL (AA) - Önder İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "kendi milletine mermi yağdıracak, millet meclisine bomba atacak kadar gözü dönmüş darbecilere karşı, bu vatanın öz evlatları olarak zulmün karşısında iman dolu göğüslerini siper ederek dimdik ve kararlı bir şekilde durmaya devam edeceklerini" bildirdi.

ÖNDER'den yapılan yazılı açıklamada, ülkenin birlik ve beraberliğini, milli iradeyi ve demokrasiyi hedef alan, silahlı kuvvetler ve diğer kamu kurumları içerisine sızmış terör örgütü üyeleri tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin lanetlendiği belirtildi.

Ülkenin geleceği için hayatını kaybedenlere ve aralarındaki imam hatip mezunlarına Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar temennisinde bulunuldu.

Darbe girişiminin amacının ülke yönetimini ele geçirmek suretiyle halk iradesine ipotek koymak olduğuna vurgu yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Amaç, halkın kendi geleceğini belirleme iradesini ortadan kaldırmak ve dünyanın dört bir yanında mazlum halkların umudu ve sığınağı olmuş ülkemizi güvenli bir sığınak olmaktan çıkarmaktır. Tarihi darbelerle dolu olan ülkemizde bir kez daha şahit olduk ki; fitne ve zulüm ile beslenen bu zihniyet, kendi emellerini gerçekleştirmek için barış ortamını yok etmek, ülkemizi bir çatışma alanına dönüştürmek istemektedir. Hain ve sinsice planlanan bu darbe girişimi, halkına, milli ve manevi değerlerine bağlı; çocuk, genç, yaşlı; kadın, erkek her bir vatan evladının kararlı, dirayetli ve sağduyulu direnişi sayesinde bertaraf edilmiştir. Ülkemizin birliği, bütünlüğü, huzur ve refahı için çalışan imam hatip camiamız da; öğrencileri, mezunları, mensupları ve sivil toplum kuruluşlarıyla darbe girişimine karşı çıkmak, milletle bütünleşmek adına akın akın meydanlara koşmuştur ve darbe tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar da meydanları boş bırakmayacaktır. Kendi milletine mermi yağdıracak, millet meclisine bomba atacak kadar gözü dönmüş darbecilere karşı, bu vatanın öz evlatları olarak zulmün karşısında iman dolu göğsümüzü siper ederek dimdik ve kararlı bir şekilde durmaya devam edeceğiz. Yüzyıl sonra yakalamış olduğumuz en önemli toplumsal mutabakat ve mukavemeti kalıcı ve nitelikli hale getireceğiz."

Olayların başladığı andan itibaren meydanlara inen halka, halkın yanında yer alan medyaya, TBMM'ye, siyasetçilere, diyanet camiasına ve güvenlik güçlerine teşekkür edilerek, ÖNDER'in sürecin takipçisi olacağı kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler