FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Sivas'ta "Milli İrade Buluşması" etkinliği düzenlenecek- Vali Gül: "Hayırseverlerin verdiği kurbanlar var. Yarın 19.00 ve 22.00 saatleri arasında meydanda bir buluşma olacak. Gelen kişilere kumanya şeklinde ikramda bulunulacak"

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, kentte yarın "Milli İrade Buluşması" etkinliği düzenleyeceklerini söyledi.

Gül, valilikte düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin yaşadığı sıkıntının milletin ve devletin kurum ve kuruluşlarının iradesiyle atlatıldığını belirtti.

Vatandaşlarla ve sivil toplum kuruluşu yetkilileriyle yaptığı konuşmalarda "şükür kurbanı keselim" şeklinde talepler gelmesi üzerine Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi öncülüğünde böyle bir etkinlik düzenleme kararı aldıklarını aktaran Gül, şunları kaydetti:

"Hayırseverlerin verdiği kurbanlar var. Yarın 19.00 ve 22.00 saatleri arasında meydanda bir buluşma olacak. Gelen kişilere kumanya şeklinde ikramda bulunulacak. Burada verilen ikramın, kumanyanın hiçbir hükmü yok. 70 yaşındaki bir teyze, kaldırımın üzerinde gerektiğinde bir şişe suyla 3 gün geçirdi. Ne vatandaşlarımızın, aziz Sivaslıların böyle bir beklentisi var ne biz onların hakkını böyle bir şeyle ödeyebiliriz. Fakat bir şeyi paylaşmak, o birlikteliği oluşturmak için böyle bir şey yapılabiliyor."

Etkinliğin düzenleneceği Atatürk ve İstasyon Caddesi arasının araç trafiğine kapatılacağını dile getiren Gül, "Bu etkinliğin siyasi anlamda herhangi bir rengi yok. Etkinliğimizin ismi Sivas Milli İrade Buluşması. Bütün siyasi farklılıklarını bir kenara bırakarak, bütün beklentilerini bir tarafa bırakarak, 2-3 gündür buna 7'den 70'e katkı koyan kim varsa yarın da onlar olmuş olacak." diye konuştu.

Vali Davut Gül, etkinlikte yaklaşık 50 bin kişiye kumanya dağıtımı yapılacağını belirterek, vatandaşlara Türk bayraklarını alarak Cumhuriyet Meydanı'na gelmeleri çağrısında bulundu.

- "Gözaltılar oldu ve devam ediyor"

Gül, bir basın mensubunun FETÖ'nün askeri darbe girişimine ilişkin kentteki gözaltıları sorması üzerine ise "Tutuklama henüz olmadı, gözaltılar oldu ve devam ediyor. Yaklaşık 35 civarında hakim ve savcı gözaltısı olacak, 8 de askeri personel." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Habib Soluk, İl Jandarma Alay Komutanı Bektaş Arslan, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :