FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Uludağ Üniversitesi Rektörü Ulcay:- "Bu içimizdeki hain ve satılmışları, içimizde kandırılmışları ortaya çıkarmak bizlerin görevidir"- Bursa İl Müftüsü Ay:- "Bizlerin vergileriyle alınan silahları bizlere doğrultulmasının tek bir karşılığı vardır, büyük i

BURSA (AA) - Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Ulcay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimine karşı milletin birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini söyledi.

Ülkenin gücünün ve büyüklüğünün ortada olduğunu ifade eden Ulcay, şunları kaydetti:

"Yaşamış olduğumuz olay aslında hepimize bir ders niteliğindedir. Ülkeyi bölmek ve parçalamak için ellerinden geleni yaptılar ama başaramadılar. Bizler bu ülkenin paydaşları olan bireyler, uyanık olmak durumundayız. Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bu içimizdeki hain ve satılmışları, içimizde kandırılmışları ortaya çıkarmak bizlerin görevidir. Uyanık durmadığımız müddetçe yaşanan olayın tekrarlarını yaşayabiliriz. Bu coğrafyanın kaderini biz belirlemeliyiz başkası değil. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz müddetçe bu gibi olayları yaşamayız."

İl Müftüsü Ay ise kabullenilemeyecek bir ihanetle karşı karşıya kalındığını belirterek, "Bizlerin vergileriyle alınan silahları bizlere doğrultulmasının tek bir karşılığı vardır, büyük ihanet. Üzgün geçirdiğimiz gecelerin ardından Rabb'imiz bizleri, onların kötü emellerinin kursaklarında kaldıklarını göstererek huzurla uyandırdı." dedi.

Ay, 161 kişiyi kaybetmiş olmanın, bin 400'ün üzerinde kişinin yaralanmasının üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayarak, "Bursa olarak bizler, kaybettiğimiz bu canların, şehadet şerbeti içtiğine inandığımız bu sevgili evlatlarımızın verdiği fedakarlığı Rabb'imize dualar ederek, borcumuzu ifa etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :