FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Şanlıurfa Valisi Tuna, 45 dereceye yaklaşan sıcaklığa rağmen, meydanlardan ayrılmayan vatandaşlara Türk bayrağı dağıtılması talimatını verdi

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili protesto gösterisine katılan vatandaşlara, Türk bayrağı dağıtılması talimatını verdi.

Vali Tuna, Topçu Meydanı'nda darbe girişimine tepki göstermek için bir araya gelen halkı ziyaret etti. Vatandaşlar ile sohbet eden Vali Tuna, halka Türk bayrağı dağıtılmasını istedi.

Vali Tuna, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ciddi bir süreç yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle inşallah sonu hayırla biten, memleketimizin üzerine bir karabasan gibi çökmüş olan bu ihanet şebekesinden inşallah tamamen kurtulmak için de önemli bir süreç yaşadık. Şehitlerimiz var ama Allah'ın yardımıyla ve Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin dik duruşuyla ve en önemlisi milletimizin ve sizlerin duruşuyla bu problemin büyük bir kısmı halledildi. Gerekenler yapılıyor. Yargı organlarımız da gerekeni yapıyorlar. Bu milletin bir ve beraber olduğunu gösterdiğiniz için hepinize şükranlarımızı sunuyoruz. "

Gerekli her türlü tedbirin kentte alındığını vurgulayan Tuna, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının zanlıların ifade işlemlerini sürdürdüğünü belirtti.

- Eylemler sürüyor

AK Parti İl Başkanlığı çevresinde önceki geceden itibaren toplanan vatandaşlar, tepkilerini önceki günden itibaren tuttukları "demokrasi nöbetiyle" devam ettiriyor.

Kentteki iş yerleri, evler ve kamu binalarının çoğunluğunda Türk bayrağı asılı olduğu görüldü. Şehirler arası otobüs firmalarına ait otobüsler ile şehir içindeki toplu taşıma araçlarında Türk bayrağına rastlandı.

Bir taraftan da araçlarına taktıkları Türk bayraklarıyla konvoy yaparak, darbe girişimine tepkisini ortaya koyan vatandaşa, çevredeki esnafta destek veriyor.

Kışla kapısını kapatan iş makinelerinin yanında polis ekiplerinin de bekleyişi sürüyor.

Vatandaşlar daha çok AK Parti İl Başkanlığı önü güzergahında hava sıcaklığının 45 dereceye yaklaşmasına rağmen, sokakta kalmayı tercih ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyeleri, meydanlarda bekleyen vatandaşlara su, çorba ve yemek ikramını sürdürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler