FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

İzmir'de Konak Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş ve sivil toplum kuruluşları protesto gösterisinde bulundu - AK Parti İzmir İl Başkanı Delican: - "Atası Fatih Sultan Mehmet nasıl bir çağ açıp başka bir çağı kapattıysa, Mustafa Kemal Atatürk nasıl Kur

İZMİR (AA) - İzmir'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Konak Meydanı'ndaki saat kulesi etrafında Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle toplanan binlerce İzmirli, dün gece olduğu gibi bugün de darbe girişimine tepki gösterdi.

Meydanda 20.00'den itibaren toplanmaya başlayan İzmirliler, "Asker kışlaya", "Türkiye burada, darbeciler nerede", "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur, eğilme, bu millet seninle", "Ya Allah Bismillah Allahuekber", "İdam isteriz" ve "FETÖ'ye idam" sloganları attı.

Alanın etrafına "Darbeye karşı tek ses tek nefes", "Darbecilere karşı bu kez milli irade kazandı" ve "Türkiye'yi seviyorum, darbeye karşı duruyorum" pankartları, İzmir Vilayet Konağı'na da Türk bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri asıldı.

Kalabalığa katılım akşam ezanına doğru artarken, sürücüler araçlarıyla konvoy oluşturup korna çalarak protestolara destek verdi. İzmir'deki birçok sivil toplum kuruluşu, dernek ve sendikaların da destek verdiği "Demokrasi nöbetinde" FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için Fatiha Suresi okundu.

Dev ekranların kurulduğu alanda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'dan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da Ankara'dan yaptığı konuşma canlı yayımlandı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ve İzmirlilerin darbeye karşı durduğunu, vatanına milletini sahip çıktığını söyledi.

Delican, Türkiye'nin ciddi bir tehditi atlattığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Burada gördüğünüz üzere demokrasi ve vatan nöbeti tutuyoruz. Bu muhteşem kalabalık dün gece de buradaydı, sabaha kadar beraberdik. Sabah namazını beraber kıldık. Bugün de yine bu nöbeti tutmaya devam edeceğiz. İzmir bildiğiniz gibi demokrasinin kalesi. Demokrasinin kalesi olan bu kent, kendi demokratik kimliğini gösterdi, vatanına sahip çıktı. İzmirli hemşehrilerime sonsuz teşekkürler ediyorum."

İzmirliler olarak demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceklerini vurgulayan Delican, "Bu millet atası Fatih Sultan Mehmet nasıl bir çağ açıp, başka bir çağı kapattıysa, Mustafa Kemal Atatürk'ü gibi nasıl Kurtuluş Savaşı'nı başlatıp İzmir'de sonlandırdıysa bu milletin evlatları da bugün bir destan yazmıştır. Artık bu millete oyun oynayamayacaklar, bu millet darbeyi tarihe gömmüş durumda. Darbe karşısında bu milletin vicdanı siper oldu, dimdik ayakta durdu. Artık kimse darbe yapmaya teşebbüs bile edemeyecek çünkü karşısında milleti bulacak." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler