FETÖ’nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ’nün darbe girişimine tepkiler

İtalya’daki Türkler, protesto gösterisi yaptı

ROMA (AA) - İtalya’da yaşayan Türkler, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Ülkenin kuzeyindeki Milano’da Türk Başkonsolosluğu önünde toplanan, bu kentin yanı sıra çevre iller Modena, Imperia, Como’dan gelen yaklaşık 200 kadar Türk, FETÖ’nün püskürtülen darbe girişimini protesto etti. Vatandaşlar, alkış ve çeşitli sloganlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete destek verdi.

Yapılan konuşmalarda darbe girişimi sert şekilde kınandı, kalkışma sırasında çıkan olaylarda yaşamını yitirenler için dua edildi ve rahmet dilendi.

Gösteriye çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Katılımcılar, Türk, İtalyan ve Cezayir bayrakları taşıdı.

Gösteriye katılan, ülkede tatil yapan bir Türk, “Tatil için buradayım. Normalde bugün ülkeme dönüyor olmam gerekiyordu ancak dün yaşananlardan dolayı dönemedim. Benim otelim buraya çok yakın. İnsanların burada toplanmaya başladığını gördüm ve ilk olarak demokrasiye destek olmak için buraya geldim. Demokrasi, Erdoğan demektir. Erdoğan, halkının çoğunluğunun oyunu alarak seçildi. Benim desteğim ona. Darbe doğru bir şey değil. Biz darbeyi savunamayız ve ben buna karşıyım” diye konuştu.

İtalya’da yaşayan bir diğer Türk vatandaşı ise darbeyi kesinlikle kabul etmediklerini belirterek, “Bu darbeyi desteklemiyoruz. Her 10 senede, her 5 senede bir yapılan darbelerden dolayı ülkemiz sürekli geri kaldı. Bugün yurtdışında, Avrupa’da, İtalya’da bulunuyorsak darbelerin sonucundan dolayı buradayız. Bizim ülkemizin hiçbir şeyi eksik değil Avrupa’dan ya da her neresi olursa olsun. Kesinlikle desteklemiyoruz. Gereken cezanın verilmesini istiyoruz. Darbeciler cezasız kalmamalı.” ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :