FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

GTO Başkanı Bartık: "Milletimizin iradesiyle seçilen hükümetimize yapılan darbe girişimini asla kabul etmiyoruz ve kınıyoruz"- AK Parti Gaziantep İl Başkanı Özkeçeci: "Namlusunu kendi vatandaşlarına çevirenlere en büyük cevabı yine Yüce Türk milleti vermi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, milletin iradesiyle seçilen hükümete yapılan darbe girişimini asla kabul etmediklerini ve kınadıklarını bildirdi.

Bartık, yazılı açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde azınlık bir grubun gerçekleştirmek istediği darbe girişiminin ülkeye büyük zarar verdiğini belirtti.

Milletiyle barışık, ülkesinin çıkar ve menfaatleri doğrultusunda hizmetlerini devam ettiren şanlı ordunun bir grup darbe heveslisinin emellerini yarıda bıraktığına dikkati çeken Bartık, "Ordumuz darbe heveslilerinin bu hevesini kursağında koydu. Bundan sonra hiç kimse bu gibi çağ dışı eyleme başvuramayacaktır. Gün bir ve beraber olma günüdür. Halkımızı sağduyuya ve birlikteliğe davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Hiçbir gücün demokrasiye hizmet etmekten kendilerini alıkoyamayacağını aktaran Bartık, şunları kaydetti:

"Milletimizin iradesiyle seçilen hükümetimize yapılan darbe girişimini asla kabul etmiyoruz ve kınıyoruz. Bu zor günleri birlik ve beraberlik içinde demokrasiye ve demokratik düzene sahip çıkarak hep beraber aşacağız. Demokrasimize sahip çıkalım. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa diliyorum."

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ise Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ/PDY terör örgütü mensupları tarafından Türkiye'nin birlik ve beraberliğine yönelik gerçekleştirilen darbe girişimini kınadı.

Gazianteplilerle beraber demokrasi ve millete sahip çıktıklarını anlatan Özkeçeci, 'Bir kalkışma girişimi var, milletimiz bizimle beraberdir, milli iradenin üzerinde hiçbir güç yoktur. Allah’ın izni ile bu kalkışmayı da bertaraf edecektir bu millet. Nicelerini atlattı, bunu da atlatacaktır. Bütün teşkilatımızla, milletimizle beraber safımızı belli ettik." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de demokrasinin bir kez daha kazandığını belirten Özkeçeci, şöyle devam etti:

"Namlusunu kendi vatandaşlarına çevirenlere en büyük cevabı yine yüce Türk milleti vermiştir. Vatandaşlarımız meydanları doldurarak milli iradeye ve milli egemenliğe sahip çıkmıştır. 15 Temmuz tarihimize kara bir leke olarak geçecektir. Sevindirici olan demokrasi aşığı olan bu alicenap millet hainlere geçit vermemiştir ve vermeyecektir. Başkomutanımızın dediği gibi Yeni Türkiye'de silahlı kuvvetler, devleti yönetmiyor ve yönetemez. Türkiye'yi yönetenleri milletin iradesi seçmiş olduğu gibi Cumhurbaşkanımızı da aynı irade seçmiştir. İşgalcilerle, hainlere ve parelelcilerle sonuna kadar mücadele edeceğiz ve bunların bedelini çok ağır bir şekilde ödeyeceklerdir."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu da, her türlü darbe ve şiddete karşı olduklarını söyledi.

Türkiye halkının darbe ve darbecilerden dolayı daha önceki yıllarda ağır bedeller ödediğini anımsatan Sucu, şunları kaydetti:

"Bu yapılan darbe girişimi de eski yapılan darbelerde olduğu gibi demokrasimize ve cumhuriyetimize karşı yapılan bir başkaldırıdır. Biz demokratik mücadelemizi dün olduğu gibi bugünde yarında yapmaya devam edeceğiz. Bizim mücadelemiz demokrasi içindedir. Her türlü darbe ve şiddete, dün olduğu gibi bugün de, yarında karşı olacağız. Demokrasi ve hukuk devleti ilkesine bağlılıktan ve parlamenter sitemden asla vazgeçmeyeceğiz. Demokratik mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Aydınlık yarınlar için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :