FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:- "Yurtta sulh konseyi denilen o uydurma konseyin bildirisinde 'yurtta sulh' dedikleri PKK ile sulh, FETÖ ile sulh demektir"- HAK-İŞ Konfederasyonu:- "Bu darbe girişimi bir 'şer' girişimi olmuştur"

ANKARA (AA) - Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Yurtta sulh konseyi denilen o uydurma konseyin bildirisinde 'yurtta sulh' dedikleri PKK ile sulh, FETÖ ile sulh demektir." dedi.

Perinçek, partisinin Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, darbe girişiminin millet ve devlet tarafından el birliğiyle bozguna uğratıldığını söyledi.

"Bu Amerikancı, FETÖ'cü darbe girişiminde bulunan Hava Kuvvetlerinden bir kısım subaylar daha önce Rus uçağını düşüren kimselerdir. Bu kesin bir bilgidir." iddiasında bulunan Perinçek, girişimi "Türkiye'nin Atlantik sisteminden uzaklaşarak, bölge ülkeleri, Rusya ve Asya ile yakınlaşması karşısında ABD'nin tepkisi" olarak niteledi.

ABD'nin Türkiye'deki FETÖ'yü kullanarak Türk ordusuna, Türk milletine ve Türkiye devletine karşı girişimde bulunduğunu öne süren Perinçek, darbe girişiminin 24 Temmuz 2015'te TSK ve polisin PKK terör örgütüne karşı düzenlediği kapsamlı operasyona karşı bir cevap olduğunu savundu. Perinçek, "Yurtta sulh konseyi denilen o uydurma konseyin bildirisinde 'yurtta sulh' dedikleri PKK ile sulh, FETÖ ile sulh demektir." dedi.

Devlet ve milletin birliğinin dün gece görüldüğüne işaret eden Perinçek, "Türk ordusu ve polisi milletle el eledir, beraberdir. Onlar bizim bileğimiz, yüreğimizdir. Onlar bize lazım. Kara propaganda karşısında milletçe durmalıyız." çağrısı yaptı.

Perinçek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Darbe girişiminden sonra bir kara propagandayla karşı karşıyayız. Kimileri bu darbeyi 'Recep Tayyip Erdoğan yaptırdı' diye saçma olmanın ötesinde FETÖ'yü kurtarmaya yönelik bir psikolojik savaş faaliyeti içindedir. Uyarıyoruz. Bu kara propaganda Amerika emperyalizmini ve FETÖ'yü kurtarmaya yöneliktir.

Bu yalanı yaydığınız zaman FETÖ'yü ve Amerika'yı kurtarıyorsunuz. 'Bu darbeyi FETÖ, Amerika yapmadı, bu darbenin hedefi olan ve aynı zamanda öldürülmesi de planlanan Erdoğan yaptı' demek Türkiye'nin önünü karartır. Çünkü o zaman ne olacak? FETÖ'nün üzerine yürümek, Amerika'ya karşı bağımsızlık ve egemenliğinizi korumak gerekirken Erdoğan'la savaşa devam edeceksiniz. Bu kara propaganda konusunda da milletimizi uyarıyoruz."

- Hak-İş'ten açıklama

Hak-İş Konfederasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada da, konfederasyonun üyelerinin ve vatandaşların tereddüt duymadan sokağa çıkarak darbe girişimine cesaretle karşı durdukları belirtildi.

Cuntacı bir grup askerin kalkıştığı darbe girişiminin Türk milletinden ağır bir cevap aldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Elbette bu darbe girişimi bir 'şer' girişimi olmuştur. Fakat, bu şerre karşı, demokrasiyi özümsemiş olan milletimiz, hem kendi iradesine hem de seçtiği liderlerine sahip çıkarak, bu ülkede artık kolay kolay darbe yapılamayacağı yolunda hem cunta heveslilerine ve hem de onları kullanan efendilerine en net mesajı vermiştir. Bu darbe girişiminin, milletimizin maruz kaldığı son darbe girişimi olduğuna inanıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :