FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

TÜGVA Genel Başkanı Emanet:- "Bundan sonraki süreçte teyakkuzda olmak lazım, bu bir ilk dalgaydı. İyi bir şekilde savruldu ama bu gece de biz sokaklarda ve meydanlardayız. Milletimizi ve gençlerimizi sokaklara, meydanlara çağırıyoruz. Başkomutanımız güven

İSTANBUL (AA) - SEMRA ORKAN - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı İsmail Emanet, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bundan sonraki süreçte teyakkuzda olmak lamız, bu bir ilk dalgaydı. İyi bir şekilde savruldu ama bu gece de biz sokaklarda ve meydanlardayız. Milletimizi ve gençlerimizi sokaklara, meydanlara çağırıyoruz. Başkomutanımız, güvenliğin tamamen sağlandığını açıklayana kadar da bu sokakları bırakmayacağız” dedi.

FETÖ'nün darbe girişimini AA muhabirine değerlendiren Emanet, Türkiye'nin dün gece bir kez daha darbe girişimiyle karşı karşıya geldiğini ifade ederek, bu sefer milletin iradesini ortaya koyarak demokrasiye sahip çıktığını kaydetti.

Emanet, Türk milletinin sahaya, sokağa inerek, mücadelesini sonuna kadar verdiğini vurgulayarak, kendilerinin de vakıf olarak sokağa indiğini dile getirdi.

FETÖ'nün askerlerinin bizzat halka kurşun sıktığına gözleriyle şahit olduğunu belirten Emanet, "Benim yanımda 5 dakikada 3 kişi vuruldu. Teşkilatlarımızdan, milletimizden birçok yaralı ve şehitler var. Milletimiz bu kurşun ve saldırılara rağmen geri durmadı. Demokrasi ve milli iradesine sahip çıktı. Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emirlerini dinledi, dinlemeye de devam edecektir. Milletimiz buradan bir zaferle çıkacaktır." diye konuştu.

- "Bundan sonraki süreçte temkinli olmak gerekir"

Emanet, bundan sonraki süreçte temkinli olmak gerektiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan sonraki süreçte teyakkuzda olmak lamız, bu bir ilk dalgaydı. İyi bir şekilde savruldu ama bu gece de biz sokaklarda ve meydanlardayız. Milletimizi ve gençlerimizi sokaklara, meydanlara çağırıyoruz. Başkomutanımız güvenliğin tamamen sağlandığını açıklayana kadar da bu sokakları bırakmayacağız. Böylece her türlü tehlikenin de önüne geçmiş olacağız millet olarak. Halkımız, milletimiz provokasyonlara gelmemelidir. Sahada güvenlik güçleriyle hareket edip, uyarıları dikkate almalıdır. İtidalli, bu onurlu duruşumuzu sahada sergileyeme devam ettirmelidirler."

Emanet, 81 ilde vakıf bünyesindeki bütün gençlere meydanlarda toplanmaları noktasında çağrı yaptıklarını ifade ederek, en büyük sıkıntıyı kapanan yollar nedeniyle meydanlara ulaşmakta yaşadıklarını söyledi.

Sıkıntılı alanları tespit edip, teşkilatlarını o bölgelere yönlendirdiklerini aktaran Emanet, "Fatih ilçedeki kardeşlerimiz helikopter ile oranın taciz edildiğine şahit oldular. Bir vatandaşımız helikopterden açılan ateş sonucu şehit oldu. Biz de direkt Fatih ve Vatan Caddesi'ne gittik. Daha sonra halkımız havaalanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine doğru ikiye ayrıldı. Biz, Büyükşehir Belediyesi'nde karşılıklı çatışmanın içinde kaldık. Halkımız askeri araçlara sopalarla, taşlarla müdahale etmeye çalıştı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün askerleri direkt halkımızı nişan alarak sıktı. Bu noktada kayıplar oldu. Halkımızın gözü korkmadı üzerlerine gittiler. Sonuçta sabaha daha güvenli, daha ferah bir Türkiye'ye uyanmış olduk." şeklinde konuştu.

Emanet, Türkiye'nin aklı selim davranması gerektiğinin altını çizerek, vakıf olarak her zaman meydanlarda olacaklarını ve Türk halkını da meydanlara davet ettiklerini kaydetti.

Birlik ve beraberlik zamanı olduğunu vurgulayan Emanet, "Zaman kardeşlik zamanıdır. Vatanımıza milletimize, milli irademize sahip çıkma zamanıdır. O yüzden hepimiz üzerimize düşün görevi hakkıyla yerine getirmek için sahaya inmeli ve tamamen güvenlik altına alınan kadar da sahaları terk etmemeliyiz" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :