FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Adana Valisi Demirtaş:- "Ülkemizin aydınlık geleceğini hep birlikte inşa etmedeki kararlılığımızı daima muhafaza edeceğiz"- Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Senatosu:- "Farklı maskeler altında gerçekleştirilmek istenen her türlü yasa dışı girişimin k

ADANA (AA) - Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Türkiye'nin aydınlık geleceğini hep birlikte inşa etmedeki kararlılıklarını daima muhafaza edeceklerini bildirdi.

Vali Demirtaş, FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Adana halkının, askeri ve polisiyle, darbe girişimine tepkisini en güzel şekilde verdiğini belirtti.

Demokrasiye bağlı, insan haklarına saygılı, sandığa sahip çıkan vatandaşların varlığıyla gurur duyduğunu kaydeden Demirtaş, "Bizler, ilimizdeki 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanlığındaki askerlerimiz, emniyet güçlerimizle birlikte, devletimize, hükümetimize, siyasi otoriteye bağlı olarak milletimize hizmet görevimizi yerine getiriyoruz. Asil milletimizle, demokrasi ve halkımızın iradesiyle belirlenen siyasi otoriteye inanıyor, hükümetimize güveniyoruz." ifadelerini kullandı.

Darbecilere asla geçit vermeyeceklerini vurgulayan Demirtaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Seçimlerle şekillenen milli iradeye, ülkemiz insanının seçtiği Cumhurbaşkanımıza, halkın özgür iradesinin tecellisi olan TBMM'ye, hükümetimize, hukuk devletine ve bayrağımıza bağlılığımızı her ne pahasına olursa olsun koruyacak, ülkemizin aydınlık geleceğini hep birlikte inşa etmedeki kararlılığımızı daima muhafaza edeceğiz. Nefretle kınadığımız darbe girişimine cansiparane karşı koyarken, hukuk devletinin muhafazası ve demokrasinin kesintiye uğramaması yolunda şehit olan emniyet mensuplarımız ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, aileleri, yakınları ve milletimize başsağlığı diliyorum."

- "Türk halkı, bu alçak girişimden dimdik çıkmıştır"

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Senatosundan yapılan açıklamada ise devlet ve milletin birliği ile bütünlüğünü bozmayı hedefleyen FETÖ ve iş birlikçilerinin ihanet girişiminin, milletin güçlü iradesiyle bertaraf edildiği belirtildi.

"Türk halkı, geçmişte benzeri olmayan bir kararlılıkla, bizi karanlığa sevk edecek bu alçak girişimden dimdik, omuz omuza çıkmıştır." ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Farklı maskeler altında gerçekleştirilmek istenen her türlü yasa dışı girişimin karşısında, devletimizin ve milletimizin yanındayız. Tamamen art niyetlerle ülkemizin büyümesine ve gelişmesine zarar vermeyi hedefleyen bütün girişimleri şiddetle kınıyoruz. Birlik ve beraberliğimiz asla bozulmayacaktır. Bu uğurda şehit düşen güvenlik görevlilerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler