FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Basın Konseyi:- "Demokrasiye karşı darbe girişimlerini, mutlaka milletin sağlam iradesi önleyebilir. 15 Temmuz 2016 gecesi başlatılan darbe teşebbüsü de halkın ve demokratik kurumların karşı çıkmasıyla engellenmesi, demokratik rejimler açısından sevindiri

İSTANBUL (AA) - Basın Konseyi, demokrasiye karşı darbe girişimlerini milletin sağlam iradesinin önleyebildiğini belirtti.

Konseyden yapılan açıklamada, darbe girişimleri ile sorunların çözülemediğini, dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'nin de yaşayarak gördüğü ifade edildi.

Demokrasiye karşı darbe girişimlerini, mutlaka milletin sağlam iradesinin önleyebildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"15 Temmuz 2016 gecesi başlatılan darbe teşebbüsü de halkın ve demokratik kurumların karşı çıkmasıyla engellenmesi, demokratik rejimler açısından sevindiricidir. Çağdaş demokrasilerdeki gibi bu şansı, özgürlükler geriye gitmeden, hukuk askıya alınmadan, milli iradeye sahip çıkarak, sorunların çözüm yerinin, sadece demokrasi sandığı olduğunu unutmadan hayata geçirmeliyiz. Demokrasinin olmadığı yerde özgürlükler ve hukuk olamaz. Yaşanan bu talihsiz olayda canlarını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifalar, acılı ailelere ve tüm ulusa sabırlar diliyoruz.

Olayları canı pahasına izleyerek haberleri halka ulaştıran, bu arada yaralanan ve darp edilen meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Başta Doğan Medya Center ile TRT gibi basın kuruluşlarına yapılan baskınlarda güç saatler yaşayan meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Doğan Medya Center’a yapılan baskınla, basın-yayın özgürlüğünü engelleyenlerin de gereken cezaya çarptırılmalarını istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :