FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

- Milli sporcular Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine tepki gösterdi- Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül, halkın yanında yer alacaklarını dile getirdi


ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine, şampiyon sporcular motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül tepki gösterdi.

Dünya Supersport şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de darbe girişimine izin verilmeyerek, ülkenin bölünmesine müsaade edilemeyeceğini söyledi.

Darbe girişimini Sakarya'da cemiyetten Akyazı ilçesine dönerken öğrendiğini ve şaşkınlık yaşadığını anlatan Kenan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sokağa çıkmamızı isteyince motosikletle Adapazarı'na gittim. Bir grup girişimcinin Sakarya Valiliğine girmeye çalıştığını öğrenince doğru oraya giderek, buna izin vermedik. Askerleri etkisiz hale getirerek, silahlarını aldık." diye konuştu.

Ülkenin üzücü bir olayı ucuz atlattığını ve halkın darbeye izin vermediğini dile getiren Kenan, şu ifadeleri kullandı:

"Bizi yürekten üzdü. Halkın ne kadar güçlü, sağlam durduğunu gördük. Halk polise bile iş bırakmadı, hainlik yapanları yakaladı. Bizi üçüncü dünya ülkesi gibi gösterenlere yazıklar olsun. Halk ayakta, liderinin yanında durdu. Bu birliktelik ve beraberlik olduğu sürece de bize kimse darbe yapamaz. Bu girişimin yanında olan hainler ülkemize gelmesin. Gelmeleri halinde cevabı, yine halk olarak biz veririz."


- Rıza Kayaalp


Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp ise Türk halkının iradesine yapılmış girişimi, yine halkın önlediğini vurguladı.

"Halkın seçtiği Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı ancak halk yine seçimle indirir. Aksi girişimlere halk dün olduğu gibi yine karşı duracaktır." diyen Rıza, şöyle konuştu:

"Sporcu olarak bu halkın birlik ve beraberliğinden gurur duydum. Böyle girişimlerin her zaman karşısında olacağız. Al-bayrağımız için minderde mücadele ettiğim gibi milli irademiz için sokaklarda da aynı şekilde mücadele vereceğim."


- Taha Akgül


Milli güreşçi Taha Akgül de Bolu'da takımla kamp yaptıkları sırada girişimden haberdar olduğunu belirterek, hızlı bir şekilde halka destek vermek için kent merkezine gittiklerini anlattı.

Ülkeye destek vermek istediklerini ve takım kaptanı olarak toplanan halka seslendiğini anlatan dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçi, "Daha sonra Ankara'ya gidip destek verecektik. Yatışmaya başladığı için geri döndük. Her zaman halkla beraberiz. Demokrasimize karşı uzanan elleri kırarız. Devletimizin, milletimizin arkasındayız. Ülkemizde kardeş kanının dökülmesine izin vermeyeceğiz. Buna yeltenen hainler dün olduğu gibi yarın da aynı şekilde karşılığını alacaktır." şeklinde konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :