FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

KONYA (AA) - Konya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güçlü, Ankara ve İstanbul'daki darbe girişimini kınadı.Güçlü, yaptığı yazılı...

KONYA (AA) - Konya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güçlü, Ankara ve İstanbul'daki darbe girişimini kınadı.

Güçlü, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin darbelerden çok çektiğini ve millet olarak darbenin her türlüsüne karşı çıkılması gerektiğini bildirdi.

Eski darbeler göz ününde bulundurulduğunda bu darbe girişiminin emir komuta zinciri dahilinde olmadığını vurgulayan Güçlü, şunları kaydetti:

"Milli iradenin yanında yer alan sivil toplum kuruluşu olarak bu darbe girişiminin millete rağmen başarılı olması imkansızdır. Bu darbe girişimine kalkışan ve YAŞ kararlarında tasfiye edilecek olan bu grup, sabaha karşı mevcut demokratik idare ve milli irade tarafından yakalanıp haklarında gerekenler kanunlar çerçevesinde yerine getirilecektir. STK içerisindeki cuntavari yapılanmalara karşı yetkili mercilerin uyanık olması gerekir. Sivil halk demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmıştır. Darbelere karşıyız ve karşı olmaya da devam edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :