FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Hukukçular Derneği, Hukukun Üstünlüğü Platformu ile Uluslararası Hukukçular Birliği, darbe girişimini kınadı

İSTANBUL (AA) - Hukukçular Derneği, Hukukun Üstünlüğü Platformu ile Uluslararası Hukukçular Birliği, bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişimini kınayan ortak bildiri yayınladı.

Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Mehmet Sarı, Hukukun Üstünlüğü Platformu Başkanı Avukat Yasin Şamlı, Uluslararası Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Necati Ceylan imzasıyla yayınlanan bildiride, milletin silahıyla milleti öldürmek isteyen hain çetelerin ülkede ilk defa başarısız olduğu belirtildi.

Ülke tarihi açısından bugünün bir dönüm noktası olduğu aktarılan bildiride, "Bütün vatandaşlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı, siyasi partileri halk için halka rağmen bu kalkışmaya karşı birlikte mücadeleye ve milletin özgürlük mücadelesine destek olmaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Bildiride, darbe girişiminin Türkiye'nin geçtiği zorlu süreçte halk iradesini ortadan kaldıran hiç bir söylem ve eyleme izin vermeksizin, millet iradesine, hukukun üstünlüğüne karşı kara bir leke olarak tarihe yazılacağına işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"Bu kalkışmayı hep birlikte hainlerin planlarının tam tersine bir zafere dönüştürmek elimizdedir. Her hal ve şartta darbenin, darbecilerin, hainlerin çetelerin karşısında, hukukun, Hakkın, adaletin yanında yer alacağımızı kamuoyuna saygıyla sunarız."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :