FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimini kınadı - Açıklamadan:- "Daha önce de benzeri kalkışmalar içinde bulunan bu eli kanlı ve ruhları kirlenmiş darbeci çetenin hiçbir kutsalının olmadığı bir kez daha görülmüştür

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Vakıftan yapılan açıklamada, "Ülkemiz 15 Temmuz gecesi bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmış, milletimize ve onun seçtiği yönetime karşı güç kullanılarak katliamlar yapılmış, yönetime el konulmaya çalışılmıştır. Bu ayaklanmayı tertip ederek vatana ve millete ihanet eden bu zavallıları şiddetli bir şekilde kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, seçimle işbaşına getirdiği idaresine sahip çıkan milletin, ülkenin geleceğine sahip çıkan yöneticilerin, kahraman polis ve askerin taktirle karşılandığı aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Polisimizi şerefle yad ediyoruz. Birlik ve beraberliğimize tuzak kuranlar, başkasının maşası olarak kullanılanlar yok olup gideceklerdir. Tarih onları ülkesini satan, aşağılık varlıklar olarak kaydedecektir.
Her dönemde ülkemiz üzerinde bir kılıç gibi sallandırılan darbe ve darbecileri milletimiz 15 Temmuz gecesi çıkmamak üzere toprağın derinliklerine gömmüştür. Bu gecenin sabahı milletimizin ve mazlumların bayramı olmuştur. Bundan sonra da seçtiğimiz idarecilerimize sahip çıkmamız gerekir.
Daha önce de benzeri kalkışmalar içinde bulunan bu eli kanlı ve ruhları kirlenmiş darbeci çetenin hiçbir kutsalının olmadığı bir kez daha görülmüştür."

Tüm gönüllü kuruluşlarla ülkenin bu acı gününde milletin ve onun emaneti olan devletin yanında olunduğu vurgulanan açıklamada, vakfın, Türkiye'nin normal şartlarda yönetime kavuşuncaya kadar, desteğini devam ettireceği bildirildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler