FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

İktisadi Kalkınma Vakfı:- "Darbe girişimini lanetliyor, Türkiye'de bu tür zorla iktidara el koyma girişimlerinin başarıya ulaşma imkanı kalmadığını bir kez daha vurgulamak istiyoruz"- Türkiye Bankalar Birliği:- "Milletimizin iradesine dayanmayan, demokras

İSTANBUL (AA) - İş dünyası Ankara ve İstanbul'daki darbe girişimini kınadı.

İktisadi Kalkınma Vakfı'ndan (İKV) yapılan yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi lanetlenerek Türkiye'de bu tür zorla iktidara el koyma girişimlerinin başarıya ulaşma imkanının kalmadığı vurgulandı.

İKV açıklamasında, "Demokrasiye karşı girişilen bu kalkışmaya, hükümet, muhalefet, sivil toplum ve toplumun geniş kesimleri tarafından büyük bir direnç ile tepki gösterilmiştir. Bu durum, Türkiye'de halkın demokrasiye olan bağlılığını ortaya koyması açısından umut vericidir. Bu başarısız girişim sonrasında, Türkiye için demokrasi ve halk iradesine dayanan, insan haklarına saygılı, liberal bir rejim dışında alternatif olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu darbe girişimi karşısında direnen hükümetimizi, muhalefet partilerini, sivil toplum kuruluşlarını ve tüm halkımızı kutluyor, bir daha bu tür girişimlerin hiçbir zaman yaşanmamasını diliyoruz." denildi.

Darbe girişiminde bulunanların TSK içinde münferit bir grup olduğu, ordunun milletin ordusu olmaya devam ettiği ve itibarının korunmasının gerektiği vurgulanan açıklamada, "Türkiye'nin özgür ve müreffeh ülkeler arasında, demokrasisini ve iç barışını giderek güçlendirerek, vatandaşları için insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı, yüksek hayat standartları sağlayan bir ülke olarak, AB üyelik hedefi doğrultusunda gelişimini sürdürmesi en büyük dileğimiz ve beklentimizdir." ifadelerine yer verildi.

-TBB: "Devletimize ve milletimize geçmiş olsun"

Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) yapılan yazılı açıklamada ise, "Milletimizin iradesine dayanmayan, demokrasimize karşı yapılmış kanun dışı eylemi lanetliyoruz. 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesine olan tam inancımızla, demokrasimize sahip çıkıyoruz. Devletimize ve milletimize geçmiş olsun." denildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :