FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Şanlıurfa İl Müftüsü Açık:"Şu ana kadar FETÖ kapsamında incelenen 160 personelimiz oldu. Bunun 130'u açığa alındı, 28'i görevden ihraç edildi, 54'ü ise görevine iade edildi"

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında kent genelinde bu güne kadar Müftülük bünyesindeki 160 personel hakkında soruşturma yapıldığını söyledi.

Açık, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, kent genelinde kurum bünyesinde FETÖ'ye yönelik soruşturma ve incelemenin devam ettiğini belirtti.

Darbe girişiminin ardından başlatılan çalışmada kentte görevli 160 personel hakkında inceleme yapıldığını ifade eden Açık, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar FETÖ kapsamında incelenen 160 personelimiz oldu. Bunun 130'u açığa alındı, 28'i görevden ihraç edildi, 54'ü ise görevine iade edildi. Elimizde 45 dosya kaldı. Bu dosyalar da incelenmeye devam ediliyor. FETÖ soruşturmasıyla ilgili 54 dönüş var. İhraç edilenler arasında itirazlar var, onlar da değerlendiriliyor. Burada şu önemli; Başkanımızın şu ifadesi var, 'Mihrapta, minberde ve kürsüde gönlü ve kalbi başka yerlere kaymış insanları görmek istemiyoruz.' Cemaatimiz de bunu görmek istemiyor. Bu FETÖ'cü olur veya başka bir terör örgütü olur, mesela PKK olur hiç fark etmez; bu hususta bir gayretimiz var. İnşallah hocalarımızla ve komisyonlarımızla birlikte incelemeleri daha güçlü bir şekilde yapacağız. Rabbim gerçek anlamda adaletli bir şekilde bu inceleme ve soruşturmaya devam etmeyi nasip eylesin."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :