FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Adana Ticaret Odasının yüklü miktardaki parasının 17-25 Aralık sürecinde Bank Asya'ya yatırıldığı iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı- Oda, iddialarda bulunan meclis üyesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu

ADANA (AA) - Adana Ticaret Odası tarafından 17-25 Aralık sürecinde Bank Asya'ya yüklü miktarda para yatırıldığı iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, oda Meclis Üyesi Fatih Köylü'nün, odanın yüklü miktarda parasının 17-25 Aralık sürecinde FETÖ ile bağlantılı Bank Asya'ya yatırıldığı yönündeki iddialarıyla ilgili, odanın merkez Seyhan ilçesi Abidinpaşa Caddesi'ndeki binasına gelerek, bilgisayar ve evraklarda incelemelerde bulundu.

- Meclis üyesi hakkında suç duyurusu

Öte yandan Adana Ticaret Odası, söz konusu suçlamalarda bulunan Köylü hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Oda Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Menevşe ile Meclis Başkanı Tarkan Kulak tarafından ortaklaşa yapılan yazılı açıklamada, darbeye karşı duruşunu, devletine ve anayasal düzene bağlılığını darbenin ilk saatlerinden itibaren net ve yaygın bir şekilde ortaya koyan odanın, gerçeğe aykırı bilgi ve beyanlarla 122 yıllık onurlu tarihine leke sürülmeye çalışıldığı belirtildi.

Bu saldırıyla 25 bini aşkın üyeyi temsil eden odanın ve tüm camiasının hedef alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ortaya atılan iddiaların gerçekle hiçbir ilgisinin bulunmadığı odamızın kayıtları ve belgelerle sabittir. Bu kişiyi muhatap alıp cevap vererek, konuyu basın önünde tartışarak odamızın ve camiamızın yıpratılmasını amaçlayan bu girişime alet olmayacağız. Odamızın ve üyelerinin itibarını haksız suçlamalarla kamuoyu nezdinde zedeleyen, kamuoyu ve adli makamları yanıltmaya çalışan bu eylem ve sorumluları hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Sorumlular adalet önünde hesap verecektir. Bu iddialar ve sorumluları hakkında son ve en doğru kararı yüce Türk adaleti verecektir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :