FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

KONYA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Meram Belediyesinde çalışan 6 kişi açığa...

KONYA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Meram Belediyesinde çalışan 6 kişi açığa alındı.

Meram Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bugün itibarıyla 6 personelin açığa alındığı, konuyla ilgili Konya Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığına gerekli bilgilerin verildiği bildirildi.

Belediyenin, personel hakkında araştırma ve incelemelerin en ince ayrıntısına kadar devam ettiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yaşanan hain darbe teşebbüsü sonrasında oluşturulan komisyon, hassas ve çok yönlü incelemeler gerçekleştirmektedir. Tüm bilgi ve belgeler incelenmiş, yapılan değerlendirme sonrasında FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılı olabileceği düşüncesiyle daha önce 3, bugün itibarıyla da 6 personel hakkında daha açığa alma kararı verilmiş ve toplamda 9 memur açığa alınmıştır. Bu kapsamda 1 taşeron işçinin iş akdine son verilmiş, 1 kadrolu işçinin de görev yeri değiştirilmiştir. Açığa alınan 9 kişi ve 2 işçi ile birlikte toplam 11 kişi hakkında idari ve adli yönden soruşturmalar devam etmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :