FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

Sudan Türk Halk Dostluğu Derneği Başkanı Hüseyin:"Demokrasi ve ümmetin kazanımlarının korunması konusunda Türkiye, bütün ülkeler için örnek teşkil ediyor. Türkiye'de demokrasiyi bastıracak her türlü girişimi kınıyoruz"

HARTUM (AA) - Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği önünde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınamak için çok sayıda Sudanlının katıldığı dayanışma gösterisi düzenlendi.

Sudan Türk Halk Dostluğu Derneği'nin çağrısıyla düzenlenen gösteriye katılan çok sayıda Sudanlı, "Demokrasinin simgesi Erdoğan", "Ümmetin yükselişi Türkiye'nin yükselişiyle olur" ve "Meşruiyeti yıkmaya hayır" yazılı dövizler taşıdı.

Gösteride konuşan dernek başkanı El-Fatih el-Hüseyin, "Demokrasi ve ümmetin kazanımlarının korunması konusunda Türkiye, bütün ülkeler için örnek teşkil ediyor. Türkiye'de demokrasiyi bastıracak her türlü girişimi kınıyoruz." dedi.

Türkiye'nin Hartum Konsolosu Erkan Beyt de Türkiye'deki meşruiyete verdiği desteği ve Paralel Devlet Yapılanması'na bağlı sınırlı bir grubun gerçekleştirdiği terör saldırısına karşı duruşundan dolayı Sudan halkını övdü.

Ahmet Çekin isimli vatandaş ise "Milyonlarca kişinin meşruiyeti savunmak adına sokağa çıkması, onların demokrasiye olan derin inançlarına delalet eder. Bu sadece İslam ümmeti için değil, bütün dünya için derstir." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :