FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

Güney Afrika, Nijerya ve Zambiya'dan darbe girişimine kınama geldi

JOHANNESBURG (AA) - Güney Afrika, Nijerya ve Zambiya Hükümetleri, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini kınayarak demokratik yollarla seçilmiş hükümete destek açıklaması yaptı.

Güney Afrika Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Anayasaya aykırı şekilde iktidarı ele geçirmeye çalışan her teşebbüse karşıyız." ifadeleri kullanıldı.

Güney Afrika'nın demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü destelediğini belirten açıklamada, Halkın iradesine saygı çağrısı yapıldı.

Nijerya Dışişleri Bakanı Geoffrey Onyeama, ülkesinin demokratik yollarla seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteğini ifade etti.

Twitter hesabında yaptığı açıklamada, Türkiye'deki darbe girişimini yakından takip ettiğini belirten Onyeama, “Türkiye’deki Nijeryalı vatandaşlarımızın sakin davranarak ülkedeki yasalara uymasını teşvik ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Zambiya Dışişleri Bakanı Harry Kalaba, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zambiya hükümetinin her zaman antidemokratik hareketlerin karşısında olduğunu ifade ederek, bu gibi hareketlerin ülkelerdeki barışı ve masum insanların hayatlarını tehdit ettiğini söyledi.

Silah zoruyla hükümetlerin ele geçirilmesi yerine, demokratik yollarla iktidara gelinmesini savunduğunu belirten Kabala, “Dünyadaki herkes gibi biz de Türkiye’deki insanların hayatlarına mal olan darbe girişimini kınıyoruz. İktidara gelmek için başvurulan her türlü şiddet eyleminin demokratik toplumlarda yeri yoktur.” diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler