FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

Batı Trakyalı Türkler, darbe girişiminde yer alan 8 kişinin bulunduğu helikopterin iniş yaptığı Dedeağaç'ta protesto gösterisi yaptı

GÜMÜLCİNE (AA) - Batı Trakya’da, Türk devletine destek mesajı vermek amacıyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde yer alan 8 kişinin bulunduğu helikopterin iniş yaptığı Dedeağaç havaalanında protesto gösteri düzenlendi.

Protestocular, Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi’nin (DEB) öncülüğünde Gümülcine ve İskeçe’den otobüs ve özel araçlarıyla Dedeağaç havaalanına geldi.

Aralarında Kozlukepir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, İskeçe ve Gümülcine seçilmiş müftüleri Ahmet Mete ve İbrahim Şerif’in de bulunduğu yaklaşık 500 kişilik grup, Türk askeri helikopterinin bulunduğu pistin karşısında toplanarak Türk devletine destek sloganları attı.

Gösteri sırasında “Darbeye hayır, demokrasiye evet”, "Darbecilere sığınma hakkı darbecilere destektir”, “Darbecilere kucak açmak komşu ülkeye ihanettir” yazılı pankartlar açan vatandaşlar hainlerin Türkiye’ye teslim edilmesini istedi.

DEB Başkanı Mustafa Aliçavuş, burada yaptığı konuşmada, darbe girişimine karşı Türk halkının kararlılıkla direndiğini belirterek, “Ana vatanımız Türkiye’ye ve Türk halkına, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın nezdinde geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bizler Batı Trakya Türkleri olarak her zaman Türkiye’nin yanında oacağımızı ve demokrasiye sahip çıkacağımızı belirtiyoruz.” dedi.

Rodop PASOK eski milletvekili Ahmet Hacıosman da Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluk ilişkilerinin zedelenmemesi için Dedeağaç emniyet müdürlüğünde tutulan 8 hainin bir an önce Türkiye iade edilmesi gerektiğini kaydetti.

Hacıosman, “Hainleri ülkemizde istemiyoruz. Türkiye’de millet iradesini hiçe sayarak silah zoruyla seçimle işbaşına gelmiş bir iktidarın cumhurbaşkanını indirmek isteyen bu hainlerin iade edilmesini istiyoruz. Ülkemiz Yunanistan ile Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin bu hainler yüzünden bozulmaması için dostluğun devam etmesi için bu hainlerin iadesini istiyoruz.” diye konuştu.

Dedeağaç havaalanındaki gösterinin ardından Gümülcine'ye geçen grup toplu halde Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğuna giderek, Başkonsolos Ali Rıza Akıncı’ya dayanışma ve geçmiş olsun dileklerini sundu.

Aralarında çok sayıda kadın ve çocukların da bulunduğu ziyaretçileri konsolosluk girişinde kapıda karşılayan Akıncı, burada yaptığı konuşmada, Türk Azınlığa bu konuda gösterdiği duyarlılık ve hassasiyet için teşekkür etti.

Türkiye’de üzüntüye ve büyük öfkeye neden olan acı bir manzara yaşandığını ifade eden Akıncı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türk milletinin imkanlarıyla yükselen şerefli Türk ordusunda kendine yer bulan bir grubun ihanet içerisine girdiğini hayretle gördük. Ancak Türk milleti ve devleti diridir, fazilet sahibidir. Çok şükür devlet büyüklerimiz cesaretle, kararlılıkla en küçük tereddüt göstermeden hareket ettiler. Türk milleti de kendisine yaraşan şekilde fazilet ve cesareti gösterdi. Ülkenin her yerinde meydanları doldurdu ve tarihe şanlı bir sayfa yazarak kalkışmayı önleyecek şekilde önüne geçti.”

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :