FETÖ’nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

FETÖ’nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev: - "Kardeş ve dost Türk halkının demokratik yolla seçtiği hükümete karşı darbe girişiminde bulunması kabul edilemez"

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, kardeş ve dost Türk halkının demokratik yolla seçtiği hükümete karşı darbe girişiminde bulunulmasının kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev’in Türk halkının demokratik yolla seçtiği hükümete karşı bir grubunun silahlı kalkışmasında bulunması ile ilgili Cumhurbaşkanı Atambayev’i bilgilendirdiği belirtildi.

Atambayev, yaptığı açıklamada, özgür ve demokratik seçimlerle iş başına gelen ülke yönetimini indirmek için askeri darbe girişiminde bulunulmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Darbe girişimine tepki gösteren Atambayev, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Kırgızistan, dost Türkiye Cumhuriyeti’nin yasal yolla seçilmiş devlet organlarını destekliyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Kırgızistan’ın stratejik ortağı olduğunun altını çizen Atambayev, "Halklarımızın arasında tarih ve kardeşlik bağları var. Biz Türk halkının bilgeliği, insan hakları ve özgürlüklerine olan saygısıyla mevcut anayasal düzene her türlü saldırının üstesinden geleceğine inanıyoruz. Kırgızistan halkı, yasal Türk iktidarına destek vermektedir." ifadesine yer verdi.

Atambayev, Dışişleri Bakanı Abdıldayev ile görüşmesinde, Türkiye’deki gelişmelerin yakından takip edilmesi ve anında kendisine bilgi verilmesi talimatı verdiğini bildirdi.

Bakan Abdıldayev de Türkiye’de geçici ve sürekli bulunan Kırgız vatandaşların güvenliğine yönelik alınan tedbirlerle ilgili Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğunun yanı sıra Dışişleri Bakanlığının da acil yardım telefon numaralarını paylaştığını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :