FETÖ’nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

FETÖ’nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

Strasbourg Türk STK’lar Birliği:- "Türk halkına yönelik terör girişimini lanetliyor ve uluslararası kamuoyunu Türkiye ile dayanışmaya davet ediyoruz"

STRASBOURG (AA) - Strasbourg’da bulunan Türk sivil toplum kuruluşları, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi ve uluslararası kamuoyuna Türkiye ile dayanışma çağrısı yaptı.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Alsace Şube Başkanı İrfan Duman, Avrupa Konseyi önünde, Strasbourg Türk STK Birliği adına darbe girişiminin kınandığı ortak açıklamayı okudu.

Bu teşebbüsün Türk halkının cesareti ve dik duruşu sayesinde bertaraf edildiğini kaydeden Duman, “Burada Strasbourg’da yaşayan Türkler olarak tepkimizi dile getirdik, Türkiye’de meclisimizin açık kalması, demokratik değerlerimizi korumak için, tüm Avrupa’da olduğu gibi, dün gece başkonsolosluğumuzun önünde, bugün de Türkiye’nin yanında olduğunu açıklayan Avrupa Konseyi'nin önünde bir araya geldik.” dedi.

Bildirinin Fransızcasını okuyan Yasin Sayın da dün gece tüm Avrupa’da konsolosluklar önünde nöbette olduklarını belirterek, “Sabaha kadar demokrasimizin yanında olduk, dik durduk, Allah’a hamdolsun Türkiye’deki kardeşlerimiz bu algıyı ters çevirip bu işi kökünden kazıdılar.” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Strasbourg Başkonsolosu Özgür Çınar da STK temsilcileri ve vatandaşlara teşekkür etti.

“Dün gece yaklaşık bin kişi başkonsolosluğumuz önünde, tüm Türkiye’de olduğu gibi bir araya geldi, halkın, milletin gücünü ortaya koyacak şekilde tepkisini dile getirdi” diyen Çınar, halkın reddettiği, destek vermediği hiçbir girişimin başarılı olamayacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :