FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanların yakınları ve gazileri ziyaret etti

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanların yakınları ve gazileri ziyaret etti.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit edilen Fuat Bozkurt'un babası Hasan ve annesi Sebahat Bozkurt'u ziyarette bulunan Çalık, aileyle görüşerek başsağlığı dileklerini iletti.

Daha sonra Malatya'da 2. Ordu Komutanlığının önünde FETÖ'cü askerlerin ateş açması sonucu yaralanan Enes Gün'e geçmiş olsun ziyaretine giden Çalık ve Çakır, Gün ile bir süre sohbet etti.

15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Gün, darbe olduğunu haberlerden öğrendiğini belirterek, "Son dakika haberlerine baktık, Anadolu Ajansı yazdığı için inandım. TRT'deki bildiri de yayımlanınca dışarı çıktım, o sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan televizyon kanalına bağlandı. Biz Malatya Valiliğinin önüne gittik, orada tank falan olduğunu sanıyorduk. Sabah namazını Yeni Cami'de kıldık." diye konuştu.

Eve döndükleri sırada 2. Ordu Komutanlığı'daki kalkışmayı, komutanlığın bulunduğu yöne doğru koşan yaşlı bir amcadan öğrendiklerini aktaran Gün, şunları kaydetti:

"Dayı ne oluyor dedim, '2. Ordu'da polise ateş ediyorlar' dedi. Orada beyaz bir minibüs geçiyordu, içine atladım, 2. Ordu'nun önüne gittim. Çatışma var sandım, kışlaya girmek istedim, polisler izin vermedi. Kışlanın içinde hareketlilik oldu, 1-2 asker geldi, nöbetçi askeri aldı. Ne oluyor diye baktım. Kamyonun üzerine çıktım, asker ateş açmaya başladı. Abim de oradaydı, on kamyonun içine düşürdüm. Ben havaya ateş ettiklerini sandım, meğer bize ateş ediyorlarmış. 5-6 tane bana sıktı, son 4 mermi de vurulacağımı anladım. Ben protesto edecektim, o ölümüne sıkıyordu, bir tanesi kulağımın yanından geçti. Sonra beni yaraladı, kamyondan düştüm."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler