FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Sakarya'da eski 1. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Kurmay Gürhan ve 1 astsubay tutuklandı, 4 kişi adli kontrol şartıyla ve yurt dışına çıkış yasağı konularak salıverildi

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, eski 1. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Bahri Gürhan ve 1 astsubay tutuklandı, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, "darbeye teşebbüs eylemine kalkışan" askeri personel hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma çerçevesinde, İstanbul'da gözaltına alınan Gürhan ile İl Jandarma Komutanlığında görevli Üsteğmen A.K. ve 4 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Tutuklama istemiyle mahkemeye çıkarılan Gürhan ve astsubay Hüseyin Balcılar tutuklandı, üsteğmen A.K. ile 3 kişi adli kontrol şartıyla ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Bu arada, 15 Temmuz darbe gecesi eşyalarını almak için sivil aracıyla görev yaptığı İstanbul'dan Sakarya'daki tugaya geldiği belirlenen Kurmay Albay Bahri Gürhan'ın o gece darbeci askerlere yardım ettiği, darbenin başarısızlığa uğradığını anlayınca İstanbul'a kaçtığı öne sürüldü. Gürhan'ın mahkemedeki ifadesinde, bu suçlamaları reddettiği öğrenildi.

Soruşturma kapsamında dün Gürhan ile İl Jandarma Komutanlığında görevli Üsteğmen A.K. ve 4 kişi gözaltına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :