FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Türkiye'nin Amman Büyükleçisi Önal, ülkedeki yerel ve uluslararası basını FETÖ'nün darbe girişimi hakkında bilgilendirdi

AMMAN (AA) - Türkiye'nin Amman Büyükleçisi Sedat Önal, Ürdün'deki yerel ve uluslararası basını Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi hakkında bilgilendirerek, Türk hükümetinin uzun zamandır bu terör örgütüne ilişkin uluslararası kamuoyunu bilgilendirdiğini söyledi.

Büyükelçi Önal, yıllarca ordunun farklı birimlerine sızan FETÖ mensubu bir grubun, 15 Temmuz gecesi anayasal demokrasiye, seçilmiş cumhurbaşkanına ve hükümetine yönelik darbe girişiminde bulunduğunu ve genel kurmay başkanının göz altına alınarak devlet kurumlarının basıldığını ve bazılarının bombalandığını ifade etti.

Türkiye'de darbe girişimine karşı siyasi partilerin, meclisin ve halkın birlik ve beraberlik sergilediğini dile getiren Önal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine halkın sokaklara inmesiyle darbe girişiminin püskürtüldüğünü belirtti.

Türkiye hükümetinin FETÖ konusunda uluslararası kamuoyunu uzun zamandır bilgilendirdiğini vurgulayan Önal, FETÖ'nün demokrasi, barış ve istikrar için tehlike oluşturduğunu söyledi.

Hükümetin, anayasanın 120. maddesi gereğince 3 aylık olağanüstü hal ilan ettiğini belirten Önal, bazı uluslararası medya organlarında iddia edildiği gibi olağanüstü halin baskıya yol açmayacağını ve bu kararın darbenin faillerinin en hızlı şekilde adalet önüne çıkarılmak için alındığını dile getirdi.

Türkiye'nin hukuk, insan hakları ve uluslararası anlaşmalara bağlı olduğunu hatırlatan Önal, darbecilerin hukuk içinde yargılanacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler