FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun:- "Üniversitemizde tespit edilen 200'e yakın kişi incelemeden geçiyor. Bunlardan 100'e yakınını görevden aldık"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında inceleme başlatılan yaklaşık 200 çalışandan 100'e yakınının görevden alındığını bildirdi.

Prof. Dr. Coşkun, rektörlükte düzenlediği basın turunda yaptığı açıklamada, yenilikçi, halk ve sanayiyle bütünleşen bir üniversite oluşturmayı hedeflediğini söyledi.

Görev süresi boyunca bu bilinçle çalışıp güzel işler ortaya çıkardıklarını anlatan Coşkun, gelinen noktada, öğrenci sayısından fiziki mekanlara, ortaya çıkan bilimsel verilerden uluslararası üniversite olma yolundaki çalışmalara kadar önemli sonuçlar elde edildiğini belirtti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Coşkun, "FETÖ'nün darbe girişimi sonrası bazı akademisyenlerin açığa alındığının" hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

"2013'ün sonunda bile halen ayılmamış insanlar var. Beynini hala kontrol altına alamamış insanlar varsa, bunlar potansiyel suç işleyebilirler. Dolayısıyla bu insanların da kamu kurumlarından ayıklanması oldukça yerinde bir karar. Bu minvalde üniversitemizde de böyle insanlar olduğunu biliyoruz. Hukukun üstünlüğü ilkesini dikkate alarak çok ciddi çalışıyoruz. Üniversitemizdeki bu insanların tespiti ve ayıklanmasıyla ilgili ekiplerimiz çalışıyor. Şöyle ki üniversitemizde tespit edilen 200'e yakın kişi incelemeden geçiyor. Bunlardan 100'e yakınını görevden aldık. Bu sayının yüzde 80'i de akademisyen, diğerleri idari görevli."

- Kapatılan üniversitedeki deney hayvanları devredildi

Coşkun, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Zirve Üniversitesindeki 600 deney hayvanının da GAÜN'e devredildiğini bildirdi.

Günlük bakıma ihtiyaç duyan deney hayvanlarının devrinin valilik kararıyla yapıldığını belirten Coşkun, bu hayvanların GAÜN Deneysel Araştırmalar Merkezinde yaşamlarına devam edeceğini söyledi.

Burasının, Türkiye'nin en iyi araştırma merkezlerinden birisi olduğunu vurgulayan Coşkun, merkezin, yeni gelenlerle birlikte toplam bin 300 hayvanla çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :