FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Manisa'da, kamu kurumlarında çalışan bin 75 kişi görevden uzaklaştırıldı, gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 52 kişi tutuklandı

MANİSA (AA) - Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, kamu kurumlarında görev yapan bin 75 kişinin açığa alındığı, mahkemeye sevk edilen 52 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırma ve adli sürecin devam ettiği belirtildi.

Darbe girişimi sonrası il genelinde hakkında adli ve idari işlem yapılarak görevden uzaklaştırılan kamu görevlisi sayısının bin 75'e ulaştığı kaydedilen açıklamada, kamuda çalışan bin 34 kişi ile 30 hakim ve savcının görevden uzaklaştırıldığı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna bağlı 11 görevlinin sözleşmesinin sonlandırıldığı ifade edildi.

Öte yandan, soruşturma kapsamında gözaltına alınan 52 kamu görevlisinin sevk edildikleri adliyede tutuklandıkları, emniyette gözaltında bulunan 13 kamu görevlisinin işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, "Olağanüstü Hal kapsamında şu ana kadar il genelinde 28 okul, 30 yurt, etüt merkezi ve muhtelif kurs, 19 dernek ve bir sendika kapatılmış, 11 derneğin faaliyeti 2 ay süre ile durdurulmuş, 547 kamu personeli ve yakınlarının pasaportu iptal edilmiştir." bilgisi paylaşıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :