FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla tutuklanan şüphelilerin sayısı bin 855'e yükseldi- Soruşturma kapsamında, 311'i adli kontrol tedbiri uygulanmak üzere 587 kişi serbest bırakılırk

İSTANBUL (AA) - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, şu ana kadar bin 855 şüpheli tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılık işlemleri de tamamlanan çoğu asker şüphelilerin gruplar halinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına sevki sürüyor.

Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, şu ana kadar tutuklanmaları talebiyle İstanbul sulh ceza hakimliklerine sevk edilen şüphelilerden aralarında 12 general ve bir amiral, polis, öğretmen ve askerler ile askeri hakim savcıların da bulunduğu bin 855'i tutuklandı.

Soruşturma kapsamında, 311'i adli kontrol tedbiri uygulanmak üzere 587 kişi serbest bırakılırken, başsavcılık bazı şüpheliler hakkındaki serbest bırakılma kararlarına itiraz etti.

Gözaltına alınan 179 şüphelinin ise adli işlemleri sürüyor.

Bu arada, 2 şüphelinin hastanede bulunduğu öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :