FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Kuş'un da aralarında bulunduğu 152 personel açığa alındı- Kırşehir'de 3 müfettiş, 73 öğretmen ve 1 memur görevinden uzaklaştırıldı

YOZGAT/KIRŞEHİR (AA) - Yozgat'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş'un da aralarında bulunduğu 152 kişi açığa alındı.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2016'da ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden FETÖ/PDY soruşturmasının sürdüğünü belirtti.

Bazı kamu görevlilerinin 15 Temmuz'da ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden paralel örgüt yapılanması içerisinde yer aldığını ve "darbeye teşebbüs" eden terör örgütüyle bağlantısının tespit edildiğini kaydeden Yurtnaç, İl Milli Eğitim Müdürü Kuş'un yanı sıra 1 şube müdürü, 5 müfettiş, 1 veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 1 hizmetli ve 143 öğretmenin açığa alındığını ifade etti.

- Kırşehir

FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğünde 3'ü müfettiş 77 personel açığa alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yürütülen soruşturma kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki bazı çalışanların FETÖ ile ilişkisi olduğu tespit edildi.

Yapılan incelemenin ardından 1 memur, 3 müfettiş ve 73 öğretmen açığa alındı.

Karar, kurumlarda çalışan personele iletildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler