FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Mersin Valisi Çakacak: - "Darbe girişimine kalkışanlar kadar fiiliyatta görev almayan, kamu kurum ve kuruluşlarımızda çalışan örgüt müzahiri ve yandaşı birçok insan var. Bunların da bir şekilde temizlenmesi gerekiyor"- "Bu noktada tüm kamu kurum ve kurulu

MERSİN (AA) - Mersin Valisi Özdemir Çakacak, "Darbe girişimine kalkışanlar kadar fiiliyatta görev almayan, kamu kurum ve kuruluşlarımızda çalışan örgüt müzahiri ve yandaşı birçok insan var. Bunların da bir şekilde temizlenmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Çakacak, vali yardımcıları, kaymakamlar ve daire amirleriyle, hizmet binasında toplantı düzenledi.

Çakacak, toplantıda, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin, kanunsuz emri dinlemeyen Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli personeli, emniyet teşkilatının kahraman polisleri ve aziz Türk milleti sayesinde püskürtüldüğünü belirtti.

Kendisini sözde "sıkıyönetim garnizon komutanı" ilan eden Mersin Garnizon ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan'ın, kendisi ile kaymakamların gözaltına alınması için talimatlar verdiğini anımsatan Çakacak, şöyle devam etti:

"O kişiyi komutan olarak adlandırmak istemiyorum, çünkü komutanlık şerefli ve yüce bir makamdır. Başından beri olaya hakim olduğumuz için güvenlik birimlerimiz bu kanunsuz emri dinlemedi ve 'Sayın Valim emrinizdeyiz' beyanında bulundu. İlk andan itibaren benim koordinemde, emniyet, jandarma, sahil güvenlik teşkilatlarımız, Cumhuriyet Başsavcımız ve Adalet Komisyon Başkanımız ile sürekli iletişim halinde bulunarak, güvenlik güçlerimizle birlikte yapılması gerekenler yapıldı."

Suçluların yargı önünde hesap vereceğini vurgulayan Çakacak, "Cumhuriyet Başsavcımız tarafından, ilgili kişiler hakkında 'anayasal düzeni bozmak ve darbeye teşebbüs' suçlamalarıyla gözaltı kararı alınarak, kimsenin burnu dahi kanamadan o kişiler adalete teslim edildi. Bu darbe girişiminde bulunanlar yüce Türk adaleti önünde hesap verecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir hukuk devletidir, hukuk kuralları çerçevesinde gereken her şey yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Daire amirlerini de kamu kurum ve kuruluşlarında örgüt yandaşı olabilecek personel konusunda uyaran Çakacak, "Darbe girişimine kalkışanlar kadar fiiliyatta görev almayan, kamu kurum ve kuruluşlarımızda çalışan örgüt müzahiri ve yandaşı birçok insan var. Bunların da bir şekilde temizlenmesi gerekiyor. Bu noktada tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız kendi iç muhasebesini yapacak, kurumlarda bulunan örgüt yandaşı personel hakkında gerekli idari ve adli soruşturmalar gerçekleştirilecektir." bilgisini verdi.

Vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarıyla meydanlarda demokrasi nöbeti tutmayı sürdürdüğüne işaret eden Çakacak, şunları kaydetti:

"Tabii ki bizler de gündüz işimizi yapacak, sorumluluklarımızı yerine getirecek, akşam da meydanlarda bulunacağız. Biz kamu görevlileri, bu makamlarda yüce millete hizmet etmek için bulunuyoruz. Bu nedenle kamu görevlileri olarak, hizmetlerin en iyisini hakkeden bu millete en iyi hizmeti vermenin çabası içinde olacak, en üst düzeyde hizmet vereceğiz. Tüm daire amiri arkadaşlarımdan işlerine dört elle sarılmalarını, vatandaşa en üst düzeyde en iyi hizmetin verilmesini sağlamalarını, bir yandan da güvenlik güçlerimizden gelen her türlü yardım talebinin anında ve hassasiyetle karşılanmasını istiyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :