FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Kazan Belediyesi tarafından darbe girişimini engellemek isterken şehit olanların yakınları ile yaralananların ihtiyaçlarının karşılanması için 110 kişilik özel bir ekip kuruldu

ANKARA (AA) - Kazan Belediyesi, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini engellemek isterken şehit olanların yakınları ile yaralananların ihtiyaçlarının karşılanması için özel bir ekip kurdu.

Kazan Belediyesinden yapılan açıklamada, hain darbe girişimini canları pahasına önlemek isterken şehit düşen ve yaralanan demokrasi kahramanlarının, her türlü ihtiyacını karşılamak için adeta seferberlik ilan edildiği bildirildi.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün koordinesinde oluşturulan 110 kişilik özel ekibin şehit yakınları ve yaralıları bir an olsun yalnız bırakmadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Oluşturulan özel ekibe belediyenin tüm personeli destek veriyor. İzinde olan personel de acil olarak göreve çağrıldı. Şehit yakınları ve yaralıların herhangi bir konuda mağduriyet yaşamaması için teyakkuz halinde olan Kazan Belediyesi ekipleri, bu alanda Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmaya imza atıyor. Belediye ekipleri, şehit yakınlarını ve yaralıları bir an olsun yalnız bırakmıyor. Bu kapsamda şehit yakınlarına uzman psikologlar ve din görevlilerince destek verilirken, evleri de ekipler tarafından sürekli olarak temizleniyor. Evlerin önüne kurulan taziye çadırlarında da sürekli Kur’an-ı Kerim okunuyor, evlerindeki tüm eksiklikler gideriliyor. Şehitlerin evlerine taziye ziyaretine gitmek isteyenler için de ulaşım hizmeti sunuluyor."

- Evde bakım hizmeti

Açıklamada, tedavisi süren ve tedavilerinin ardından taburcu edilen vatandaşlarla da ilgilenildiğine işaret edilerek, uzman psikologlar ve din görevlilerinin yaralıların içinde bulunduğu durumu aşmaları için destek verdiği belirtildi.

Tedavisi süren yaralılar için hastanelerde 24 saat refakatçi de bulundurulduğu bildirilen açıklamada, yaralılar için evde bakım hizmeti uygulandığı aktarıldı.

Açıklamada, "Türkiye’ye örnek olacak şekilde bir çalışma grubu oluşturduk. Ülkemizin bölünmemesi, vatanımızın sonsuza dek yaşaması, bayrağımızın inmemesi ezanlarımızın susmaması ve demokrasimizin yaşaması için canlarını hiçe sayarak göz göre göre ölüme giden bu kardeşlerimiz için elimizden geleni yapıyoruz. Onlar için ne yaparsak yapalım haklarını ödeyemeyiz." ifadesine yer verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :