FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 86 hakim ve savcıdan, ifadesi tamamlanan 39 şüpheli daha tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevkedildi

İSTANBUL (AA) - Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 86 hakim ve savcıdan, ifadeleri tamamlanan 39 şüpheli daha "silahlı terör örgütüne üye olma'' ve ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme'' suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Anadolu Adalet Sarayı'na görevli 39 savcı ve 71 hakim hakkında gözaltı kararı alındı.

Bu kapsamda gözaltına alınan 86 hakim ve savcıdan, 39 şüphelinin daha savcılık ifadesi tamamlandı.

Soruşturmayı yürüten savcılık 39 şüpheliyi daha ''silahlı terör örgütüne üye olma'' ve ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme'' suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Akşam saatlerinde aralarında eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur'un da bulunduğu 9 hakim ve savcı tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevkedilmişti.

İfade alma işlemi tamamlanan toplam 48 hakim ve savcının hakimlik sorgularının ilerleyen saatlerde başlayacağı öğrenildi.

Öte yandan, 38 hakim ve savcının ise savcılık ifadelerine yarın başlanacağı belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler