FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Soruşturma kapsamında Düzce Üniversitesinde 9 öğretim üyesi açığa alındı- YÖK'ün talimatı doğrultusunda Düzce, Sakarya, Bülent Ecevit ve Karabük üniversitelerinde toplam 56 dekan istifasını sundu

DÜZCE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Düzce Üniversitesinde (DÜ) görevli 9 öğretim üyesinin açığa alındığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz akşamı yaşanan hain kalkışma sebebi ile DÜ'de, "paralel devlet yapılanması ve terör örgütü üyesi oldukları şüphesi taşıyan" öğretim üyeleri B.D, H.Ö, A.K.U, B.E, C.A, B.Y, M.F.G, Y.A ve Y.Ç hakkında soruşturma başlatılmasına ve bu süre zarfında açığa alınmalarına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca edinilen bilgi ve belgelere dayalı olarak, devletin ilgili kurumlarıyla iş birliği içerisinde işlem yapılmasına devam edileceği ifade edildi.

- YÖK'ün dekanların istifasını istemesi

Öte yandan Yükseköğretim Kurulunun (YÖK), bütün devlet ve vakıf üniversitelerindeki toplam bin 577 dekanın istifasını istemesi çağrısına ilişkin DÜ'deki 12 dekan, YÖK'e iletilmek üzere istifasını Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'a sundu.

- Sakarya

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da üniversite bünyesindeki 17 dekanın istifasının, YÖK'e gönderileceğini bildirdi.

Elmas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SAÜ bünyesinde 17 dekan bulunduğunu aktararak, "Onların istifası YÖK'e gidecek. Kararı YÖK verecek. Bu, onların görevden alınması anlamına gelmiyor." dedi.

- Zonguldak

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ise 13 dekanın istifasını aldıklarını belirtti.

Özellikle görevinin sonlandırılması talep edilen bir dekanın olmadığını anlatan Özer, "YÖK genel bir çağrı yaptı. Biz de tedbiren tüm dekanların istifasını aldık." diye konuştu.

- Karabük

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) de 14 dekan istifalarını sundu.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, YÖK'ün talimatının akademisyenlere iletildiğini kaydetti.

Söz konusu talep doğrultusunda rektörlük olarak gereğini yaptıklarını ifade eden Polat, bünyelerindeki 14 dekanın istifalarını kendisine sunduğunu aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :