FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Atakum Belediyesi, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında öldürülen askere cenaze hizmeti vermedi- Belediye Başkanı Taşçı: "Bu adamın cenazesi ne camileri ne de atalarımızın yattığı mezarlıkları kirletebilir"

SAMSUN (AA) - Atakum Belediyesi, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında öldürülen askere cenaze hizmeti vermeyi reddetti.

FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan ve öldürülen Samsunlu subay Ercan Şen'in cenazesi, Atakum ilçesine getirildi. Şen'in yakınları, Şirinevler Camisi'nde cenaze namazını kıldırıp, Büyükşehir Belediyesi Derecik Mezarlığı'nda cenazeyi defnetmeyi planladı.

Olayı öğrenen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, iş makinelerini göndererek Şen için açılan mezarlığı kapattırdı ve cenaze namazı kıldırılmasını engelledi.

Taşçı, AA muhabirine, cenazenin Şirinevler Camisi'ne sıradan bir vatandaşın cenazesi gibi getirildiğini, kısa süre sonra bu kişinin darbeci subaylardan olduğunu fark ettiklerini ve Kaymakamlığa bilgi vererek cenaze namazını kıldırmadıklarını söyledi.

Cenazenin Büyükşehir Belediyesine ait Derecik Mezarlığı'na defnedileceğini öğrendiklerini, bunun üzerine iş makinelerini mezarlığa gönderdiklerini bildiren Taşçı, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyemize de haber verdik ve mezarlık yerini iptal ettirdik. Sonra yakınları cenazeyi kendi köyüne gömmek istedi. Muhtara da haber verdim ve köy mezarlığına defnedilmesini istemedik. Bunun üzerine yakınları, evlerinin önünde namazı kılıp bir tarlada gömmüşler. Bu adamın cenazesi ne camilerimizi ne de atalarımızın yattığı mezarlıkları kirletebilir."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler