FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla tutuklanan şüphelilerin sayısı 437'ye yükseldi- Tutuklananlar arasında öğretmen ve emniyet yetkililerinin de olduğu belirtildi- Nöbetçi hakimlikl

İSTANBUL (AA) - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 437 şüpheli tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılık işlemleri de tamamlanan çoğu asker olan şüphelilerin gruplar halinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevki sürüyor.

Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, şu ana kadar tutuklanmaları talebiyle İstanbul sulh ceza hakimliklerine sevk edilen şüphelilerden, aralarında 12 general ve bir amiralin de bulunduğu 437'si tutuklandı. 30 kişi adli kontrol tedbiri uygulanarak, 3 kişi ise herhangi bir tedbire gerek duyulmaksızın serbest bırakıldı.

Tutuklanan şüpheliler içinde emniyet müdürleri, polisler ve öğretmenlerin de bulunduğu kaydedildi.

Savcılık ve nöbetçi hakimliklerde 1050 şüphelinin işleminin devam ettiği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler