FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:- "Türkiye'nin itibarı açısından bundan sonraki süreçte yapılacak en önemli husus, darbecilerin tüm işbirlikçileri ile birlikte hukuk düzeni içinde yargı önünde hesap vermelerinin sağlanması olmasıdır"- "Bu süreci birlik

ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Türkiye'nin itibarı açısından bundan sonraki süreçte yapılacak en önemli hususun, darbecilerin tüm işbirlikçileri ile birlikte hukuk düzeni içinde yargı önünde hesap vermelerinin sağlanması olduğunu belirtti.

Torun, yazılı açıklamasında, 15 Temmuz 2016 gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir cuntanın demokrasiye Cumhuriyete ve milli iradeye yönelik darbe girişimini şiddetle lanetlediğini ifade etti.

Parlamenter demokrasinin tüm kazanımlarını özümsemiş halkın direnme hakkını canı pahasına kullandığını ve bu haince darbe girişimini önlediğini vurgulayan Torun, "Siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, devlet kurumlarımız, medyamız, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin darbeye prim vermeyen onurlu çoğunluğu ve aziz milletimiz büyük bir azimle, kararlıkla ve cesaretle direnmiş, Türkiye'nin demokrasiye olan inancını ve yaşama isteğini ortaya koymuştur." değerlendirmesini yaptı.

Torun, Türkiye'nin darbelerden çok çektiğini ve büyük acılar yaşadığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet tarihimiz boyunca demokrasiyi, laikliği, hukukun üstünlüğünü var gücüyle savunan Cumhuriyet Halk Partisinin haklılığı, yaşanan bu alçakça saldırıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Tarihi boyunca darbeyle ve darbecilerle mücadele etmiş olan Cumhuriyet Halk Partisi demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar korumaya ve savunmaya da devam edecektir. Egemenlik millete aittir, bunu değiştirmek hiçbir kişinin, kurumun ve silahlı gücün haddi de hakkı da olmayacaktır. Siyasi partilere önümüzdeki dönemde çok önemli sorumluluklar düşmektedir. Benzeri olaylarla bir daha karşılaşmamamız için siyasi partilerin artık özeleştiri yapması kaçınılmaz bir zorunluluktur."

- "Cezaları mutlaka en ağır biçimde verilmelidir"

Darbe girişimde bulunanların en ağır biçimde cezalandırılmaları gerektiğini belirten Torun, Türkiye'nin itibarı açısından bundan sonraki süreçte yapılacak en önemli hususun, darbecilerin tüm işbirlikçileri ile birlikte hukuk düzeni içinde yargı önünde hesap vermelerinin sağlanması olduğunun altını çizdi.

Torun, bu süreci anayasa ve hukuk sınırları dışında bir cadı avına dönüştürmenin demokrasi için büyük bir tehlikeye yol açacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu süreç intikam ve tasfiye sürecine dönüştürülmemelidir. Darbe girişiminde bulunan hainlerle birlikte askerimizi linç etmeye kalkışanların da cezası mutlaka en ağır biçimde verilmelidir. Devlet organları ve siyasi partiler halkın kışkırtılmasına, tahrik edilmesine, çatışma ortamının yaratılmasına ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin bütününün darbeci olarak gösterilmeye çalışılmasına meydan vermemelidir. Türkiye'nin sorunları ortak akılla uzlaşı kültürü içinde çözülmelidir. Şiddet dili bir yana bırakılmalı ve sağduyu hakim kılınmalıdır. Bu süreci birlik ve beraberliğimizi koruyarak atlatacağımıza olan inancım tamdır. Bu acıların bir daha yaşanmaması dileğimle şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler