FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

AK Parti Ankara Milletvekili Alparslan:- "(Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında bir grup asker tarafından kalkışma yapılacağı iddiası) Şu anda orada, böyle bir kalkışmaya imkan verecek bir fiili duruşun ya da tankların hareket kabiliyeti

ANKARA (AA) - AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, "Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında bir grup asker tarafından kalkışma yapılacağı" iddiasına ilişkin, "Şu anda orada, böyle bir kalkışmaya imkan verecek bir fiili duruşun ya da tankların hareket kabiliyeti görülmüyor ama nihayetinde azami bir hassasiyet gösterildiği için haklı olarak kaymakamımız, emniyet müdürümüz, halkımız orada. Orada asker, polis, halk, ülkenin bekası için aynı tarafta saf tutuyor." dedi.

Alparslan, AA muhabirine, 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sonrası halkın, devlet kurumlarının her türlü söylentilere daha tedbirli davrandığını vurgulayarak, sabah saatlerinde sosyal medyada yayılan iddia üzerine kendisinin de Etimesgut'a gittiğini belirtti.

Yaklaşık 2 saat orada kaldığını anlatan Alparslan, zırhlı birliklerin önünde halkın bariyerler kurduğunu, iş makineleri ile yolların kapatıldığını bildirdi. İlçe kaymakamı, ilçe emniyet müdürü ve birlikteki yetkili komutanlarla bir araya gelerek, durum hakkında bilgi aldığını dile getiren Alparslan, şöyle devam etti:

"Orada şu an itibarıyla yaklaşık 150 tank var ama 15 Temmuz akşamı, zırhı birliklerden tank çıkmadığı ve kendileri içlerinde darbeye destek verdiğini tespit ettikleri 70'i aşkın rütbeliyi cumhuriyet savcılığına kendilerinin bizzat teslim ettiği yönünde açıklamalar yapıldı. Bu sebeple bu zırhlı birlikteki tüm askerlerin bir şekilde darbeyle ilişkilendirilmesi mümkün değil."

Milletvekili Alparslan, darbe girişimini yapanların Türk askeri olarak nitelendirilmemesi gerektiğini ifade etti.

Alparslan, bölgede emniyet güçleri, ilgili cumhuriyet savcıları, kaymakamlık ve halk tarafından topyekun tedbirler alındığına işaret ederek, "Şu anda orada, böyle bir kalkışmaya imkan verecek bir fiili duruşun ya da tankların hareket kabiliyeti görülmüyor ama nihayetinde azami bir hassasiyet gösterildiği için haklı olarak kaymakamımız, emniyet müdürümüz, halkımız orada. Orada asker, polis, halk, ülkenin bekası için aynı tarafta saf tutuyor." diye konuştu.

Ayrıca zırhlı birlikteki yetkililerin kendilerine "Tanklar burada, asker burada, şu şekilde tedbirler alındı, şunlar yapıldı" diye iyi niyetli bir yaklaşım içinde olduklarına değinen Alparslan, kapıda bekleyen halka da "Hiçbir şekilde bizim üzerimizden geçmeden, bizim bilgimiz olmadan en ufak kalkışmaya sebebiyet vermeyiz, karşılarında bizi bulurlar" yönünde mesajlar verildiğini aktardı.

Milletvekili Murat Alparslan, oradaki yaşananlara ve kendilerine söylenenlere inanmak istediklerini belirterek, demokrasi nöbetinin daha devam edeceğini bildirdi.

15 Temmuz gecesinde yaşananlar ve milletin tavrı karşısında artık değil bir kalkışma, darbeye ilişkin bir niyetin bile çok ciddi karşılık bulacağının herkes tarafından görüldüğünü anlatan Alparslan, şunları kaydetti:

"Çok hassas bir dönem, en ufak dedikodu bile olsa kurumlara zarar vermeden, şahısları itham etmeden, şeref ve haysiyetlerine dokunmadan ciddiye alacağız. Onlar da bunun olağanüstü bir durum olması sebebiyle bu tür duyumların, bu tür iddiaların araştırılıyor olmasından rahatsızlık duymadıklarını ifade ediyorlar. Karşılıklı bir anlayışla iş yürütülüyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :