FETÖ’nün darbe girişimi

FETÖ’nün darbe girişimi

İtalya başbakanlığı, İtalyan parlamenterlere Türkiye’de kalkışmanın gerçek bir darbe girişimi olduğunu teyit etti

ROMA (AA) - İtalya Başbakanlığı, İtalyan parlamenterlere Türkiye’de 15 Temmuz'da yaşanan kalkışmanın gerçek bir darbe girişimi olduğunu teyit etti.

İtalya Başbakanlığında bu sabah, Başbakan Matteo Renzi’nin davetiyle İtalyan parlamentosunda grubu bulunan partilerin grup başkanvekilleri, Savunma Bakanı Roberta Pinotti, Başbakanlık Gizli Servisler ve Güvenlik Müsteşarı Marco Minniti’nin katılımıyla Fransa’nın Nice kentindeki terör saldırısı ve Türkiye’de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini değerlendirilen bir toplantı yapıldı.

İtalyan haber ajansı ANSA’ya başbakanlık kaynaklarından yansıyan habere göre, siyasi parti grup başkanvekillerinin Türkiye’deki kalkışmanın darbe olup olmadığı yönündeki sorusuna, Başbakanlık Müsteşarı Minniti’nin, geçen cuma akşamı Türkiye’de gerçek bir darbe girişimi olduğu yönünde cevap verdiği belirtildi.

Adnkronos haber ajansının haberinde de, Renzi’nin Türkiye’deki gelişmeler karşısında İtalya’nın tutumunun AB ve ABD ile tutarlılık gösterdiğini parlamenterlere aktardığı ifade edildi.

Başbakanlıktaki toplantıda, Nice’teki terör saldırısı üzerinden İtalya için mevcut olabilecek risklerin değerlendirildiği ve alınan önlemlerin masaya yatırıldığı kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler