FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Giresun'da demokrasi şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı

GİRESUN (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Giresun Sivil İrade Platformunun (GİSİP) çağrısıyla üyeler ve vatandaşlar, Hacı Miktad Camisi'nde toplandı. Burada öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı, daha sonra şehitler için dua edildi.

GİSİP adına basın açıklaması yapan Celalettin Aydınoğlu, 15 Temmuz'un Türk siyasi hayatında unutulmayacak karanlık bir gecenin adı olduğunu söyledi.

Şer örgütünün hesaba katmadığı faktörün istiklaline düşkün bu milletin, istiklalini karartacak bu saldırıyı püskürtecek kudreti olduğunu dile getiren Aydınoğlu, şöyle devam etti:

"Millet direnerek dirilmiş, milli iradeden vazgeçmemek için milli mücadele başlatmıştır. Bu iradenin karşısında kim durabilir? Ey şer örgütü yenileceksiniz. Ne tarih, ne vicdan sizi affetmeyecek. Tarihin hainler sayfasının başköşesine yazıldınız. Affetmeyeceğiz. Ne kadar vicdansız olduğunuzu gösterdiniz. Meclisi bombaladınız. İnsanların üzerinden tanklarla geçtiniz ve hala utanmadan bunun bir tiyatro olduğuna inanmamızı bekliyorsunuz."

Aydınoğlu, GİSİP olarak bu darbe girişimini kınamakla kalmadıklarını, her şekilde milli iradenin egemen olması için meşru iktidarın yanında olduklarını kaydetti.

Gıyabi cenaze namazına AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler