FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı: - "Soruşturma kapsamlı olarak ve genişletilerek devam etmektedir"

DENİZLİ (AA) - Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı soruşturmayı kapsamlı olarak ve genişletilerek devam ettiriliyor.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grup FETÖ/PDY üyesi tarafından gerçekleştirilen kalkışma hareketinin hemen akabinde, Cumhuriyet Başsavcılığınca 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır başta olmak üzere yüksek rütbeli askerler için gözaltı ve yakalama kararları çıkartıldığı belirtildi.

Kalkışma girişiminin ilk anından itibaren Cumhuriyet Başsavcısı, 2 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 14 Cumhuriyet Savcısından oluşan çalışma grubu ile gözaltına alınanların yasal işlemleri tamamlanarak doğrudan Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İfadelerine başvurulan 56 rütbeli asker, Anayasa'yı ihlal (TCK m. 319), Cumhurbaşkanı'na suikast ve fiili saldırı (TCK m. 310), yasama organına karşı suç (TCK m. 311), Hükümet'e karşı suç (TCK m. 312) ve silahlı örgüt (TCK m. 314) gereğince Denizli Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemelerine sevk edilmiştir.

Mahkemece yapılan sorgulamanın ardından, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır ile toplam 52 rütbeli asker hakkında tutuklama, 4 rütbeli asker hakkında adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasağı kararı verilmiş, 2’si ise mevcut delil durumuna göre serbest bırakılmıştır. Tutuklama kararı verilen rütbeli asker şüpheliler, İzmir 2 nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine konulmuşlardır. Soruşturma kapsamlı olarak ve genişletilerek devam etmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler