FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Tunceli'de Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Şensoy ile Yüzbaşı Çalışkan tutuklandı - Soruşturma kapsamında Hozat İlçe Tabur Komutanı Kurmay Albay Erdoğmuş ve Yarbay Boncuk ile 3 savcı ve 6 hakim gözaltına alındı

TUNCELİ (AA) - FETÖ'nün askeri darbe girişimiyle ilgili Tunceli'de Piyade Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Sefer Eyüp Şensoy ile Yüzbaşı Erdem Çalışkan'ın tutuklandı.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinde yapılanmış illegal örgüt mensuplarınca cebir, şiddet kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmak veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmek amacıyla FETÖ/PDY terör örgütünün darbe yapmaya kalkışması sonucu il merkezi ve ilçelerde savcılıklarca soruşturmalar yürütüldüğü belirtildi.

Soruşturmalar kapmasında Piyade Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Sefer Eyüp Şensoy, Yüzbaşı Erdem Çalışkan, Binbaşı Oğuz Ünal ile Hozat İlçe Tabur Komutanı Kurmay Albay Suat Erdoğmuş ve Yarbay Cömert Boncuk'un gözaltına alındığının kaydedilen açıklamada, ifadelerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilen Şensoy ile Çalışkan'ın tutuklandığı, Ünal'ın ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldığı bildirildi.

Açıklamada, ayrıca soruşturma kapsamında gözaltına alının bir yarbayın ise sevk edildiği hakimlikçe salıverildiği ifade edildi.

- Savcı ve hakimler hakkında gözaltı kararı

Soruşturma kapsamında ayrıca Tunceli adliyesinde görevli bir savcı ve 2 hakimle Mazgirt ilçesinde 2 hakim, Ovacık ilçesinde bir hakim, Hozat ilçesinde 2 savcı ve 1 hakimin gözaltına alındığının belirtildiği açıklamada, Nazimiye ilçesinde görev yapan 1 hakimin ise izinde olması nedeniyle arandığı kaydedildi.

Açıklamada, dün açığa alınan 2 emniyet personelinden, İl Emniyet Müdürlüğünde görevli emniyet amiri hakkında sulh ceza hakimliğince adli kontrol kararı alındığı, Hozat İlçe Emniyet Amirliği kadrosunda görevli komiser yardımcısının ise gözaltına alındığı bilgisine de yer verildi.

Tunceli'de FETÖ'nün askeri darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınan 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü de dün Elazığ'da sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :