FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Artık bu tip girişimleri aklından geçirenler şunu çok iyi anladı; milletimiz demokrasiyi özümsemiştir ve demokrasiye zeval getirecek her türlü hareketin karşısında duracaktır. Kimse demokratikleşme adına kazanımlarında

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, FETÖ mensuplarının darbe girişimine ilişkin, "Artık bu tip girişimleri aklından geçirenler şunu çok iyi anladı; milletimiz demokrasiyi özümsemiştir ve demokrasiye zeval getirecek her türlü hareketin karşısında duracaktır. Kimse demokratikleşme adına kazanımlarından vazgeçmeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bünyesinde bulunan ve dün gece FETÖ'nün darbe girişimine karşı General Eşref Akıncı Kışlası’nın girişine yığılan 8 kamyon, 2 dozer, 3 tır, 2 ekskavatör ve iş makineleri aracılığıyla kışlaya giriş çıkışa izin verilmediği bildirildi.

Açıklamada Türkiye'nin son 14 yılda elde ettiği kazanımları ve milletin iradesini ortadan kaldırmayı hedefleyen darbe girişimine karşı Bakanlığın üzerine düşen vazifeyi yerine getirdiği aktarıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun halen kışla önünde iş makineleriyle bekleyen operatörleri ziyaret ettiği açıklamada belirtildi. Açıklamaya göre Eroğlu, ziyaret sırasında bu darbe girişiminin vatana ihanet olduğunu belirterek, “Bu ihanetin bedelini bu girişimin içinde olanlar çok ciddi bir şekilde ödeyecekler. Güvenlik güçlerimizin kahramanca savaşmaları ve milletimizin de ferasetiyle bu hareket neticelenemedi. Artık bu tip girişimleri aklından geçirenler şunu çok iyi anladı; milletimiz demokrasiyi özümsemiştir ve bu demokrasiye zeval getirecek her türlü hareketin karşısında duracaktır. Kimse demokratikleşme adına kazanımlarından vazgeçmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminde şehit olanlara Allah’tan rahmet yaralılara ise acil şifalar dileyen Eroğlu, iş makineleri başında fedakarca nöbet tutan operatörlere de teşekkür etti.

Açıklamada, Eroğlu'nun kışlada 4'üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Gürak ve askerlerle bir araya geldiği de kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler