FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Darbe girişimini planlayanların oluşturduğu atama listesinde ismi geçen askeri hakimlerden Kuşcan ve Yüksel, darbe girişiminde bulunanların karşısında olduklarını bildirdi

ANKARA (AA) - Darbe girişimini planlayanların oluşturduğu atama listesinde ismi geçen askeri hakimlerden Albay Ferhan Kuşcan ve Üsteğmen Hamit Can Yüksel, darbe girişiminde bulunanların karşısında olduklarını açıkladılar.

Listede adı geçen hakimlerden Albay Ferhan Kuşcan, yazılı açıklama yaparak, darbe teşebbüsünde bulunanların kendisini 1. Ordu Adli Müşavirliği görevinden aldığını, emekli edilmek üzere Bakanlık emrine atanmak üzere kararname düzenlendiğini hatırlattı.

Haberlerde isminin "hainlerdenmiş" gibi yer aldığını ifade eden Kuşcan, açıklamasında "Cuntacı bu hainlere karşı olduğumun duyurulmasını istirham ediyorum." ifadesini kullandı.

Hakim Üsteğmen Hamit Can Yüksel de açıklamasında, 1. Ordu Komutanlığı Askeri Mahkemesindeki hakimlik görevinden alınarak, sözde sıkıyönetim mahkemesine atanmak üzere kararname düzenlendiğini anımsattı.

Haberlerde, kendisinin de "haince bir darbe planının içinde olduğu" gibi gösterildiğini kaydeden Yüksel, darbe girişiminde bulunanlara karşı olduğunu bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :