FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Şehit olanlar için Erzincan'da gıyabi cenaze namazı kılındı

ERZİNCAN (AA) - FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanlar için Erzincan'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cumhuriyet Meydanı'nda öğle namazı sonrası toplanan on binlerce kişi darbe girişiminde bulunanlar aleyhine slogan attı.

Daha sonra darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua eden vatandaşlar, Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazı için saf tuttu.

Müftü Karabayır, namaz sonrası yaptığı konuşmada, Anadolu insanının en kritik zamanda nasıl birlik ve beraberlik içinde olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bunu biz bütün aleme gösterdik ki Türk milleti, Anadolu insanı, en kritik zamanda kardeşlik nasılmış, birlik, beraberlik nasılmış onu bütün dünyaya gösterdi. Ne olur küsmeyelim, darılmayalım, birbirimizi ötelemeyelim. Vatanımıza sahip çıkalım, Allah içimizdeki, dışımızdaki hainlere fırsat vermesin. Bugün bizim içimizde bizdenmiş gibi bu bir tüccar olabilir, bu bir sözde alim, bu bir başka kılıkta birisi olabilir, ne olur dikkat edelim şuurlu olalım."

Gıyabi cenaze namazına katılan Memur-Sen İl Temsilcisi Nabi Gül de milli iradeye hain darbe girişiminin milletin feraseti sayesinde önlendiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Hain darbe girişimi milletimizin feraseti, devletimizin, sivil toplum kuruluşları ve emek örgütlerinin dik duruşu ile püskürtülmüştür. Millete ve iradesine yapılan kalkışma, büyük bir mücadele örneği ortaya konularak amacına ulaşamadan engellenmiştir. Millet olarak bugün sahadayız. Milletin ve iradesinin üzerinde vesayet kurulmanı asla kabul etmiyoruz. Millete rağmen namluyu millete doğrultan hainler, vesayet girişimi ile ülkenin kazanımlarına kast edenler, hesap vermelidir. Gün meydanları boş bırakmama, milli iradeye ve milli egemenliğe sahip çıkma günüdür."

Namaza Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler