FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ/PDY'den açığa alınan ve 17-25 Aralık sürecinde İstanbul Güvenlik Şube Müdürü olan Mithat Aynacı dün Vatan Caddesi'ndeki tankın içerisinde polis üniformasıyla gözaltına alındı

İSTANBUL (AA) - Bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişimi sırasında eski İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, darbe girişimi esnasında İstanbul Emniyet Müdürlüğünü ele geçirmek üzere Vatan Caddesi'ne konuşlanan tanklardan birinin üzerinde resmi üniformalı emniyet müdürünün askerlere talimat verdiği istihbaratının alınması üzerine ekipler harekete geçti.

Söz konusu tankın yanına gelen polis, tank içerisine saklanan kişinin 17-25 Aralık sürecinde İstanbul Güvenlik Şube Müdürü olan ve daha sonra FETÖ/PDY bağlantısı olduğu iddiasıyla açığa alınan Aynacı olduğunu belirledi.

Resmi üniformalı şekilde gözaltına alınan Aynacı'nın emniyetteki işlemleri sürüyor.

Gezi olayları sürecinde İstanbul Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı olan Mithat Aynacı, 25 Temmuz 2013'te Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne terfi etmişti. 17-25 Aralık sürecinde Şube Müdürlüğünü yürütmeye devam eden Aynacı, 29 Ocak 2014'te sağlık sorunlarını bahane ederek görevinden ayrılmıştı. Gebze İlçe Emniyet Müdür Yardımcılığı'na atanan Aynacı'nın 1 Kasım 2014'te FETÖ mensubu olduğu iddiasıyla açığa alındığı, ardından meslekten ihraç edildiği ve açtığı mahkeme sonucu mesleğe geri döndüğü, ancak kendisine bir görev verilmediği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler