FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Sinop Valiliği:- "Müessif olaylara ve müdahalelere karşı gerekli tedbirler alınmış, süreç tüm birimlerimizce kesintisiz takip edilmektedir"

SİNOP (AA) - Sinop Valiliğinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, müessif olaylara ve müdahalelere karşı gerekli tedbirlerin alındığı ve sürecin tüm birimlerce kesintisiz takip edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Türk ordusu içinden bir grup azınlığın başlattığı darbe girişimi doğrultusunda Sinop'taki askeri birliklere de birtakım sözde talimatların geldiği, bu talimatların askeri yetkililerce hiçbir şekilde ciddiye alınmadığı belirtildi.

Darbe girişimi başladığı andan itibaren Vali Yasemin Özata Çetinkaya ve diğer ilgililerce sürecin yakından takip edildiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu süreç içerisinde ilimizde, ülke gündemi doğrultusunda gerçekleşen tek şey vatandaşımızın demokrasiye sahip çıkmak amacıyla il merkezinde 5 bin kişi olmak üzere tüm ilçelerde büyük topluluklar halinde gerçekleştirdikleri tepki gösterileri olmuştur. İl ve ilçe merkezlerimizde toplanan tüm Sinoplu hemşehrilerimiz büyük bir sağduyu içerisinde demokrasimize karşı gerçekleştirilen bu alçak girişime karşı tepkisini en üst düzeyde ortaya koymuştur. Bu duyarlılıkları için tüm Sinoplu hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Sürecin başladığı ilk dakikadan itibaren sayın valimiz Yasemin Özata Çetinkaya'nın emir komutası doğrultusunda izin ve istirahatte bulunan tüm asker ve polislerimiz göreve çağrılmıştır. Müessif olaylara ve müdahalelere karşı gerekli tedbirler alınmış, süreç tüm birimlerimizce kesintisiz takip edilmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler